Контракти.ua

526  —  09.10
Запечене ризото з куркою та грибами: швидкий рецепт
Запечене ризото з куркою та грибами: швидкий рецепт

Якщо у вас нема часу стояти біля плити 30 хв. і помішувати класичне ризото, приготуйте запечене з куркою та грибами.

Воно готується в духовці і вимагає мінімального помішування, що робить його ідеальною стравою для буденного вечора. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

рис арборіо - 1,5 скл.

Цибуля - 1 шт.

Гриби - 500 г

Часник - 1 зубчик

курячий бульйон - 4 скл.

гаряча вода - 1 склянка

пармезан - 100 г

олія - 4 ст. л.

свіжомелений чорний перець

сіль

варена курка, порізана на шматочки - 200 г

петрушка - пучок

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте велику сковороду.

2. У сковороді перемішайте рис із цибулею, грибами, часником та бульйоном. Поставте сковороду в духовку, не накриваючи кришкою, і готуйте, поки рідина майже повністю не вбереться, 35-40 хвилин. Перевірте суміш приблизно на середині приготування: якщо рис увібрав понад половину рідини, накрийте сковороду.

3. Коли рис стане м'яким, дістаньте сковороду з духовки. Додайте гарячу воду, пармезан та олію. Енергійно перемішайте, щоб усе змішати.

4. Приправте сіллю та перцем і додайте курку. Прикрасьте свіжою петрушкою і одразу ж подавайте.