Якщо у вас нема часу стояти біля плити 30 хв. і помішувати класичне ризото, приготуйте запечене з куркою та грибами.
Воно готується в духовці і вимагає мінімального помішування, що робить його ідеальною стравою для буденного вечора. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
рис арборіо - 1,5 скл.
Цибуля - 1 шт.
Гриби - 500 г
Часник - 1 зубчик
курячий бульйон - 4 скл.
гаряча вода - 1 склянка
пармезан - 100 г
олія - 4 ст. л.
свіжомелений чорний перець
сіль
варена курка, порізана на шматочки - 200 г
петрушка - пучок
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте велику сковороду.
2. У сковороді перемішайте рис із цибулею, грибами, часником та бульйоном. Поставте сковороду в духовку, не накриваючи кришкою, і готуйте, поки рідина майже повністю не вбереться, 35-40 хвилин. Перевірте суміш приблизно на середині приготування: якщо рис увібрав понад половину рідини, накрийте сковороду.
3. Коли рис стане м'яким, дістаньте сковороду з духовки. Додайте гарячу воду, пармезан та олію. Енергійно перемішайте, щоб усе змішати.
4. Приправте сіллю та перцем і додайте курку. Прикрасьте свіжою петрушкою і одразу ж подавайте.