Контракти.ua

676  —  09.10
Сирно-гарбузова запіканка: рецепт яскравого десерту
Сирно-гарбузова запіканка: рецепт яскравого десерту

Цієї осені приготуйте гарний та ароматний десерт із класичним поєднанням гарбуза й сиру.

На сторінці nataliia.zhuk показали, як приготувати гарну та смачну сирно-гарбузову запіканку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти:

Сирний шар:

  • сир (не сухий) – 400 г
  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 60-80 г
  • цукор ванільний – 1 ч. л.
  • йогурт – 100 г
  • борошно – 3-4 ст. л.
  • мак – 1-2 ст. л.

Гарбузовий шар:

  • гарбуз – 500-700 г
  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 30-60 г
  • борошно – 3-4 ст. л.
  • цедра лимона

Приготування:

  • Наріжте гарбуз і поставте його запікати за температури 200°C до готовності. Це приблизно 30-50 хвилин.
  • Поки гарбуз запікається, до сиру додайте яйця, цукор і ванільний цукор, кефір і борошно.
  • Все ретельно збийте блендером. Якщо консистенція вийшла густою, додайте трохи молока, а якщо рідкою, то борошна. Все залежить від вологості вашого сиру.
  • Потім додайте мак і перемішайте все ложкою.
  • Коли гарбуз охолоне, додайте яйця, цукор і цедру лимона.
  • Також додайте борошно і перебийте все блендером.
  • Дно форми застеліть пергаментом, боки змастіть маслом і викладайте по дві столові ложки сирного тіста, потім гарбузового – і так чергуючи.
  • Важливо, щоб консистенція у них була однакова.
  • Поставте до розігрітої до 190°C духовки на 40-45 хвилин.
  • Діставши запіканку з духовки, дайте їй охолонути, можна навіть покласти до холодильника на кілька годин.

Поради:

  • Замість йогурту можна використати кефір.
  • Замість цедри лимона можна використати цедру апельсина.

Навіть якщо ви не любите гарбуз, цей рецепт вам має сподобатися.