676 — 09.10
Сирно-гарбузова запіканка: рецепт яскравого десерту
Цієї осені приготуйте гарний та ароматний десерт із класичним поєднанням гарбуза й сиру.
На сторінці nataliia.zhuk показали, як приготувати гарну та смачну сирно-гарбузову запіканку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
Сирний шар:
- сир (не сухий) – 400 г
- яйце – 2 шт.
- цукор – 60-80 г
- цукор ванільний – 1 ч. л.
- йогурт – 100 г
- борошно – 3-4 ст. л.
- мак – 1-2 ст. л.
Гарбузовий шар:
- гарбуз – 500-700 г
- яйце – 2 шт.
- цукор – 30-60 г
- борошно – 3-4 ст. л.
- цедра лимона
Приготування:
- Наріжте гарбуз і поставте його запікати за температури 200°C до готовності. Це приблизно 30-50 хвилин.
- Поки гарбуз запікається, до сиру додайте яйця, цукор і ванільний цукор, кефір і борошно.
- Все ретельно збийте блендером. Якщо консистенція вийшла густою, додайте трохи молока, а якщо рідкою, то борошна. Все залежить від вологості вашого сиру.
- Потім додайте мак і перемішайте все ложкою.
- Коли гарбуз охолоне, додайте яйця, цукор і цедру лимона.
- Також додайте борошно і перебийте все блендером.
- Дно форми застеліть пергаментом, боки змастіть маслом і викладайте по дві столові ложки сирного тіста, потім гарбузового – і так чергуючи.
- Важливо, щоб консистенція у них була однакова.
- Поставте до розігрітої до 190°C духовки на 40-45 хвилин.
- Діставши запіканку з духовки, дайте їй охолонути, можна навіть покласти до холодильника на кілька годин.
Поради:
- Замість йогурту можна використати кефір.
- Замість цедри лимона можна використати цедру апельсина.
Навіть якщо ви не любите гарбуз, цей рецепт вам має сподобатися.