Цю ситну й корисну страву з кремовим смаком можна заморозити та зберігати в морозилці, щоб потім розігріти і подати до столу в потрібний момент.
Рецепт запіканки з гарбуза з пастою і шпинатом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
макарони (черепашки або ригатоні) - 500 г
пюре гарбузове - 500 г
вершки жирні - 1/2 скл.
Часник - 3 зубки
чебрець (подрібнений) - 3-4 гілочки
перець червоний - 1/2 стручка
горіх мускатний - щіпка
сир твердий - 250 г
сир пармезан - 120 г
рикота - 150 г
шпинат - 200 г
сіль
перець чорний свіжомелений
1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Змастіть велику форму для випікання антипригарним спреєм.
2. Доведіть велику каструлю з підсоленою водою до кипіння. Відваріть макарони до стану аль денте близько 7 хвилин або половину часу, зазначеного на пакованні. Залиште чверть склянки води від макаронів, потім злийте, промийте прохолодною водою і відставте вбік.
3. У великій мисці збийте гарбуз, жирні вершки та воду, в якій варилися макарони. Натріть зубки часнику, додайте 1 ч. л. солі, кілька щіпок перцю, чебрець, пластівці червоного перцю та мускатний горіх. Додайте 200 г твердого сиру, половину пармезану і шпинат, потім додайте макарони та перемішайте.
4. Перекладіть суміш до підготовленої форми для випікання. Зверху посипте рештою сиру та покладіть рикоту. Відправте до духовки та випікайте до утворення бульбашок 20-25 хвилин.