Контракти.ua

307  —  01.10
Ачма з лаваша: рецепт грузинського листкового пирога
Ачма з лаваша: рецепт грузинського листкового пирога

Ачма – це грузинський пиріг, виготовлений з кількох шарів лавашу та сиру. Рецепт сподобається тим, хто не любить поратися з тістом.

Для приготування знадобляться тонкий лаваш, домашній сир, сир сулугуні, яйця, кефір і чорний мелений перець. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

лаваш тонкий - 2 шт.

сир 9% - 200 г

сир сулугуні - 200 г

кефір 2,5% - 300 мл

яйце куряче - 4 шт.

масло вершкове - 30 г

перець чорний мелений

сіль

  1. В мисці збийте вінчиком яйця, кефір, сіль і чорний мелений перець.
  2. Сир сулугуні натріть на великій тертці.
  3. Лаваш наріжте прямокутниками чи квадратами за розміром форми.
  4. Форму для випікання змастіть вершковим маслом.
  5. Занурьте перший лаваш в яєчно-кефірну суміш і викладіть до форми. Розподіліть по листку частину тертого сулугуні та домашнього сиру. Продовжуйте чергувати шари просоченого лаваша й начинки. Зверху викладіть останній лист лаваша та залийте залишками кефірно-яєчної суміші.
  6. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Злегка остиглий пиріг витягніть з форми та наріжте порційними шматками.

Поради:

  • Кефір використовуйте кімнатної температури.