240 — 01.10
Ачма з лаваша: рецепт грузинського листкового пирога
Ачма – це грузинський пиріг, виготовлений з кількох шарів лавашу та сиру. Рецепт сподобається тим, хто не любить поратися з тістом.
Для приготування знадобляться тонкий лаваш, домашній сир, сир сулугуні, яйця, кефір і чорний мелений перець. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
лаваш тонкий - 2 шт.
сир 9% - 200 г
сир сулугуні - 200 г
кефір 2,5% - 300 мл
яйце куряче - 4 шт.
масло вершкове - 30 г
перець чорний мелений
сіль
- В мисці збийте вінчиком яйця, кефір, сіль і чорний мелений перець.
- Сир сулугуні натріть на великій тертці.
- Лаваш наріжте прямокутниками чи квадратами за розміром форми.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом.
- Занурьте перший лаваш в яєчно-кефірну суміш і викладіть до форми. Розподіліть по листку частину тертого сулугуні та домашнього сиру. Продовжуйте чергувати шари просоченого лаваша й начинки. Зверху викладіть останній лист лаваша та залийте залишками кефірно-яєчної суміші.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Злегка остиглий пиріг витягніть з форми та наріжте порційними шматками.
Поради:
- Кефір використовуйте кімнатної температури.