Контракти.ua

326  —  30.09
Голубцевий пиріг: незвичайний рецепт улюбленої страви
Голубцевий пиріг: незвичайний рецепт улюбленої страви

Якщо вам смакують голубці, але ви не любите чи не вмієте їх крутити, цей рецепт саме для вас.

На сторінці lichtenstadt показали цікавий рецепт традиційних голубців, але для тих, хто не хоче витрачати багато часу на їхнє приготування. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

капуста білокачанна - 1 шт.

фарш - 1 кг

петрушка - 1 пучок

селера - 1 пучок

рис круглий - 1 скл.

сіль

концентрат гранатовий - 5 ст. л.

перець чорний

мʼята суха - ⅓ ч. л.

Часник - 4 зубки

Кориця  - ⅓ ч. л.

олія оливкова - 6 ст. л.

Окріп - 4 скл.

Цукор - 1 ч. л.

паста томатна - 1 ст. л.

Приготування:

  • Капусту залийте водою та замочіть приблизно на 25 хвилин;
  • Злийте воду та замініть її холодною;
  • Обережно видаліть листя, щоб воно залишилося цілим.
  • Гострим ножем розріжте качан капусти, акуратно видаліть 10-15 листків і покладіть їх до широкої каструлі.
  • Добре перемішайте всі інгредієнти начинки: фарш, петрушку, селеру, рис, сіль і чорний перець, гранатовий концентрат, мʼяту, часник, корицю та оливкову олію.
  • Розгорніть капустяний лист корінцем до себе. Зріжте кілька сантиметрів від початку, де тверде стебло.
  • Помістіть повну ложку начинки на кілька сантиметрів від краю одного боку. Сформуйте начинку у форму ковбаски та згорніть капустяний лист у формі циліндра.
  • Покладіть згорнутий лист до каструлі.
  • Зробіть усе те саме з усіма капустяними листами.
  • Змішайте всі інгредієнти соусу – окріп, цукор і томатну пасту – та акуратно залийте голубці, щоб вони були повністю покриті соусом.
  • Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою, поставте до духовки і запікайте дві години за 190°C.
  • Кожну годину перевіряйте, чи є рідина, можливо її треба буде долити.
  • До столу подавайте в гарячому вигляді.

Поради:

  • Замість гранатового концентрату можна використати виноградний.
  • Якщо у вас залишилися рештки капусти, не викидайте їх, адже з них можна приготувати щось інше.

Дехто з читачів наголосив, що ця страва навіть більше нагадує капустяний пиріг і виходить дуже смачною та ароматною.