Контракти.ua

446  —  26.09
Картопляний гратен: рецепт розкішного гарніру
Картопляний гратен: рецепт розкішного гарніру

Картопляний гратен – це запечена в духовці картопля з молоком, вершками та сиром. Ароматна й нескладна у приготуванні страва.

Це ідеальний варіант страви на святковий стіл. Картопля виходить у вершковому соусі, з цибулею і часником під рум'яною сирною скоринкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 6-8 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

часник - 2 зубки

вершки 20% - 200 мл

молоко 2,5% - 400 мл

сир твердий - 150 г

борошно пшеничне - 3 ст. л.

масло вершкове - 50 г

олія - 1 ст. л.

горіх мускатний мелений

перець чорний мелений

сіль

  1. Картоплю очистьте та наріжте на дуже тонкі слайси.
  2. Твердий сир натріть на великій тертці.

Для соусу:

  1. Цибулю і часник очистьте, наріжте дрібними кубиками та обсмажте на олії до м'якості. Додайте вершкове масло, частинами всипте, перемішуючи, борошно, а через три хвилини поступово влийте молоко, постійно перемішуючи. Поперчіть, посоліть, додайте мускатний горіх, влийте вершки та доведіть до загустіння.
  2. Картоплю викладіть на деко вертикально, посоліть, залийте соусом і посипте сиром. Запікайте за температури 180 градусів 55 хвилин.

Поради:

  • Готову картоплю можна посипати зеленню.