446 — 26.09
Картопляний гратен: рецепт розкішного гарніру
Картопляний гратен – це запечена в духовці картопля з молоком, вершками та сиром. Ароматна й нескладна у приготуванні страва.
Це ідеальний варіант страви на святковий стіл. Картопля виходить у вершковому соусі, з цибулею і часником під рум'яною сирною скоринкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Картопля - 6-8 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
часник - 2 зубки
вершки 20% - 200 мл
молоко 2,5% - 400 мл
сир твердий - 150 г
борошно пшеничне - 3 ст. л.
масло вершкове - 50 г
олія - 1 ст. л.
горіх мускатний мелений
перець чорний мелений
сіль
- Картоплю очистьте та наріжте на дуже тонкі слайси.
- Твердий сир натріть на великій тертці.
Для соусу:
- Цибулю і часник очистьте, наріжте дрібними кубиками та обсмажте на олії до м'якості. Додайте вершкове масло, частинами всипте, перемішуючи, борошно, а через три хвилини поступово влийте молоко, постійно перемішуючи. Поперчіть, посоліть, додайте мускатний горіх, влийте вершки та доведіть до загустіння.
- Картоплю викладіть на деко вертикально, посоліть, залийте соусом і посипте сиром. Запікайте за температури 180 градусів 55 хвилин.
Поради:
- Готову картоплю можна посипати зеленню.