Контракти.ua

836  —  22.09
Болгарський перець у маринаді: рецепт пікантної закуски
Болгарський перець у маринаді: рецепт пікантної закуски

Якщо ви любите болгарський перець, то ця закуска з солодкого перцю в пікантному маринаді чудово підійде для святкового столу.

Перець поєднується з фетою або просто зі скибочкою свіжого хрумкого хліба, а також смакує як доповнення до м'яса, риби або картопляного пюре. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

перець болгарський - 7 шт.

соус соєвий - 2 ст. л.

Мед - 2 ч. л.

Часник - 3 зубки

олія оливкова - 2 ст. л.

Базилік - кілька листочків

сіль

  1. Болгарський перець викладіть на деко та відправте до заздалегідь розігрітої до 180 градусів духовки. Запікайте 25-30 хвилин. Складіть його до поліетиленового пакета, зав'яжіть і залиште на 10-15 хвилин.
  2. Часник очистьте та вичавіть через прес.
  3. Для соусу з'єднайте мед, часник, соєвий соус, оливкову олію, листочки базиліка і сіль. Перемішайте.
  4. Болгарський перець очистьте від шкірки й насіння. Наріжте тонкими смужками. Перемішайте з соусом. Складіть перець до ємності, закрийте кришкою та покладіть до холодильника на 12 годин.

Поради:

  • Замість базиліка можна використовувати орегано.