Контракти.ua

941  —  21.09
На смак як бочкові: рецепт соління помідорів у банці
На смак як бочкові: рецепт соління помідорів у банці

Спробуйте простий рецепт квашених помідорів у банці, що не вимагає консервації. Без оцту, лимонної кислоти, лише помідори, зелень, приправи та сіль.

Для цього викладіть помідори в банку, залийте розсолом і відправте в холодне місце кваситися. У результаті вийде гостренька ароматна закуска, яка прикрасить будь-який стіл. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Помідори - 2 кг

Вода - 1 літр

сіль кам'яна - 70 г

парасолька кропу - 3 шт.

листя чорної смородини - 4 шт.

лист хрону - 1 шт.

часник - 3 зубчики

гострий стручковий перець - 0,5 шт.

перець запашний - 3 шт.

перець чорний горошком - 5 шт.

  1. Помідори промийте.
  2. Зелень промийте і наріжте великими шматками.
  3. Часник очистіть і розріжте вздовж.
  4. Гострий перець наріжте кружальцями.
  5. На дно чистої трилітрової банки покладіть зелень, гострий перчик, перець горошком, запашний перець і часник. Заповніть банку до половини помідорами, потім знову зелень, пряні добавки і так до верху. Зверху помідорів покладіть лист хрону.
  6. У каструлю налийте холодну воду. Додайте сіль, добре перемішайте та залийте помідори. Накрийте капроновою кришкою і відправте в прохолодне місце (холодильник або погріб) на 3-4 тижні.

Поради:

  • Помідори можна брати червоні чи бурі.