941 — 21.09
На смак як бочкові: рецепт соління помідорів у банці
Спробуйте простий рецепт квашених помідорів у банці, що не вимагає консервації. Без оцту, лимонної кислоти, лише помідори, зелень, приправи та сіль.
Для цього викладіть помідори в банку, залийте розсолом і відправте в холодне місце кваситися. У результаті вийде гостренька ароматна закуска, яка прикрасить будь-який стіл. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Помідори - 2 кг
Вода - 1 літр
сіль кам'яна - 70 г
парасолька кропу - 3 шт.
листя чорної смородини - 4 шт.
лист хрону - 1 шт.
часник - 3 зубчики
гострий стручковий перець - 0,5 шт.
перець запашний - 3 шт.
перець чорний горошком - 5 шт.
- Помідори промийте.
- Зелень промийте і наріжте великими шматками.
- Часник очистіть і розріжте вздовж.
- Гострий перець наріжте кружальцями.
- На дно чистої трилітрової банки покладіть зелень, гострий перчик, перець горошком, запашний перець і часник. Заповніть банку до половини помідорами, потім знову зелень, пряні добавки і так до верху. Зверху помідорів покладіть лист хрону.
- У каструлю налийте холодну воду. Додайте сіль, добре перемішайте та залийте помідори. Накрийте капроновою кришкою і відправте в прохолодне місце (холодильник або погріб) на 3-4 тижні.
Поради:
- Помідори можна брати червоні чи бурі.