666 — 21.09
Часникові пампушки: рецепт ароматної випічки до українського борщу
Спробуйте приготувати традиційну українську випічку, рецепт якої походить від часів козацької доби.
На сторінці bude_smachno_razom показали, як зробити пухкі та ароматні пампушки з часником. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Молоко - 300 мл
Свіжі дріжджі - 20 г
Цукор - 2 ст. л
Яйця - 2 шт.
Олія - 2 ст.л
Сіль - 1 ч.л
Борошно - 600 г
Кріп - 1 пучок
Часник - 3 зубчики
Приготування:
- В тепле молоко додайте дріжджі, цукор, яйця, олію. Частинами додайте просіяне борошно та сіль і замісіть тісто;
- Вимішуйте тісто близько 10 хвилин, поки воно не припинить липнути до рук. Потім залиште його на годину;
- Далі змастіть руки олією і розділіть тісто на однакові частини. Сформуйте пампушки та викладіть у форму з пергаментом;
- Змастіть пампушки яйцем;
- Розігрійте духовку до 180°C приблизно 30 хвилин;
- Для змащування пампушок часник пропустіть через прес, додайте дрібно нарізаний кріп, олію, та сіль. Гарно все перемішайте;
- Полийте пампушки заправкою з часнику, поки вони гарячі.
Смачного!
Ці пампушки будуть фантастично смакувати з домашнім борщем та українським сальцем.