Контракти.ua

276  —  21.09
Пухкі смажені пиріжки: рецепт з бездріжджовим тістом
Пухкі смажені пиріжки: рецепт з бездріжджовим тістом

Спробуйте приготувати ці ароматні смажені пиріжки з рисом та яйцем і вони стануть однією з ваших найулюбленіших страв.

На сторінці albik.food фудблогерка показала, як швидко приготувати пухкі пиріжки на бездріжджовому тісті. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Теплий кефір - 250 г

Просіяне борошно - 450-550 г

Яйце - 1 шт.

Олія - 50 г

Сіль - 1 ч.л

Цукор - 2 ч. л

Сода - 1.5 ч. л

Сметана - 1 ст. л

Відварений рис - 300 г

Відварені яйця - 4 шт.

Спеції

Зелень

Приготування:

  • До кефіру додайте яйце, олію, сіль, цукор, соду, сметану та ретельно все перемішайте;
  • Додайте борошно та замісіть м'яке тісто.  Воно не має липнути до рук;
  • Тісто залиште відпочити на 30 хвилин.
  • Для начинки змішайте відварений рис, порізане відварене яйце, зелень і спеції;
  • Коли тісто відпочило, можна формувати маленькі кульки та залиште їх на 15 хвилин під плівкою;
  • Розкачайте кожну кульку та зліпіть пиріжки;
  • Обсмажуйте пиріжки в добре розігрітій олії на маленькому вогні під кришкою.

Поради:

Начинку можна зробити на ваш смак як солодкою, так і солоною. Якщо ви робите солодкі пиріжки, то у тісто варто додати ще 1-2 ст.л цукру.

Смачного!

Від цих смачних смажених пиріжків просто неможливо відірватися, тому смажте більше.