Контракти.ua

613  —  19.09
Гарбузові кекси: рецепт ароматної випічки
Гарбузові кекси: рецепт ароматної випічки

Спробуйте приготувати ці смачні та яскраві кекси.

На сторінці katherine.nari авторка показала, як приготувати ніжні гарбузові смаколики з ідеальною текстурою. Рецепт розрахований на 12 кексів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Борошно - 180 г

Сода - 1 ч. л

Розпушувач  - 0,5 ч. л

Сіль

Яйця  - 2 шт.

Гарбузове пюре - 280 г

Цукор - 140 г

Соняшникова олія - 120 мл

Молоко - 60 мл

Приготування:

  • Для гарбузового пюре потрібно запекти гарбуз до мʼякості. Краще робити це у фользі. Все залежить від сорту гарбуза, можливо вам ще додатково треба буде перебивати його блендером;
  • У мисці змішайте просіяне борошно, соду, розпушувач і сіль;
  • В іншій мисці змішайте гарбузове пюре, олію, молоко, яйця та цукор до однорідної маси;
  • З’єднайте сухі інгредієнти з рідкими та акуратно перемішайте тісто до однорідної консистенції;
  • Викладіть тісто у формочки;
  • Випікайте у розігрітій до 220°C духовці 5 хв, потім треба зменшити температуру до 175°C і випікати ще 15-20 хвилин.

Поради:

Якщо у вас металева форма, то варто взяти паперові формочки, бо це тісто може прилипнути до металу.

Ці кекси смакуватимуть до пряного чаю гарним осіннім днем.