613 — 19.09
Гарбузові кекси: рецепт ароматної випічки
Спробуйте приготувати ці смачні та яскраві кекси.
На сторінці katherine.nari авторка показала, як приготувати ніжні гарбузові смаколики з ідеальною текстурою. Рецепт розрахований на 12 кексів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Борошно - 180 г
Сода - 1 ч. л
Розпушувач - 0,5 ч. л
Сіль
Яйця - 2 шт.
Гарбузове пюре - 280 г
Цукор - 140 г
Соняшникова олія - 120 мл
Молоко - 60 мл
Приготування:
- Для гарбузового пюре потрібно запекти гарбуз до мʼякості. Краще робити це у фользі. Все залежить від сорту гарбуза, можливо вам ще додатково треба буде перебивати його блендером;
- У мисці змішайте просіяне борошно, соду, розпушувач і сіль;
- В іншій мисці змішайте гарбузове пюре, олію, молоко, яйця та цукор до однорідної маси;
- З’єднайте сухі інгредієнти з рідкими та акуратно перемішайте тісто до однорідної консистенції;
- Викладіть тісто у формочки;
- Випікайте у розігрітій до 220°C духовці 5 хв, потім треба зменшити температуру до 175°C і випікати ще 15-20 хвилин.
Поради:
Якщо у вас металева форма, то варто взяти паперові формочки, бо це тісто може прилипнути до металу.
Ці кекси смакуватимуть до пряного чаю гарним осіннім днем.