785 — 18.09
Рецепт хачапурі з кабачків
Хачапурі з кабачків – це незвичайний, швидкий та смачний варіант класичного рецепту.
Головним інгредієнтом страви є кабачок, він надасть страві особливий смак, також знадобляться: сир, борошно, яйця, сіль та олія. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Кабачок - 150 г
сир твердий - 70 г
борошно пшеничне - 2 ст. л.
яйце куряче - 1 шт.
жовток яйця- 1 шт.
перець чорний мелений
сіль
олія
- Кабачок натріть на велику тертку, додайте щіпку солі і залиште на 10 хвилин. Потім відтисніть і покладіть в миску.
- Твердий сир натріть на велику тертку та розділіть на дві частини.
- Одне яйце розділіть на білок та жовток.
- У натертий кабачок викладіть одну частину твердого сиру, одне куряче яйце, борошно, перець чорний мелений, сіль. Перемішайте.
- Сковороду змастіть олією. Викладіть кабачкову масу і надайте їй довгасту, загострену форму. Накрийте кришкою і готуйте на мінімальному вогні близько 5-7 хвилин, потім переверніть і посипте твердим сиром, що залишився. Зверху викладіть жовток, накрийте кришкою та готуйте ще близько трьох хвилин.
Поради:
- Готове хачапурі можна посипати зеленню.