Контракти.ua

303  —  16.09
Тарт на горіховому борошні з яблучними трояндами: рецепт, який не залишить вас байдужими
Тарт на горіховому борошні з яблучними трояндами: рецепт, який не залишить вас байдужими

Цей безглютеновий яблучний тарт з трояндами – найкраще, що можна приготувати на десерт у домашніх умовах.

Якщо ви хочете вразити гостей вишуканим смаком та оригінальним зовнішнім виглядом випічки – цей рецепт вам напевно підійде. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

пеканські горіхи - 2½ скл.

Цукор - 3 ст. л.

Сіль - ½ ч. л.

розтоплене масло - 4 ст. л.

яєчний білок - 1 шт.

молоко - 1½ скл.

Цукор - ½ скл.

кукурудзяний крохмаль - ¼

яєчні жовтки - 6 шт.

кориця - 1 ч. л.

ванільний екстракт - 1 ч. л.

сік лимонів - 2 шт.

яблука - 4 шт.

цукор - ¼ скл.


1. Розігрійте духовку до 190 градусів. Подрібніть горіхи в чаші кухонного комбайна і додайте до них цукор та морську сіль, продовжуйте доти, доки горіхи не стануть дуже подрібненими. Перекладіть у середню миску.

2. Додайте олію та яєчний білок у горіхову суміш. Видавіть суміш на дно та по краях форми для тарта діаметром приблизно 20 см.

3. Випікайте, доки краї не почнуть коричневіти, 15-18 хвилин. Повністю остудіть.

4. У середній каструлі змішайте молоко і склянку цукру і доведіть до кипіння на середньому вогні.

5. У середній мисці збийте разом кукурудзяний крохмаль і цукор, що залишився. Додайте яєчні жовтки.

6. Поступово влийте третину гарячої молочної суміші в миску, постійно збиваючи, щоб змішати. Перекладіть вміст миски в каструлю і готуйте на повільному вогні, постійно збиваючи, поки суміш не закипить кілька разів.

7. Одразу ж зніміть суміш з вогню, додайте мелену корицю та ванільний екстракт і перекладіть на охолоджену основу. Покладіть поліетиленову плівку просто на поверхню крему і поставте в холодильник, поки він не застигне, приблизно на 1 годину.

8. У середній мисці змішайте лимонний сік з 2 склянками холодної води. Тонко наріжте яблука і покладіть у лимонну воду.

9. У невеликій каструлі змішайте 1 склянку лимонної води та цукор, доведіть до кипіння. Додайте скибочки яблук і зніміть з вогню. Дайте суміші постояти, доки яблука не стануть м'якими.

10. Щоб сформувати кожну троянду, заверніть одну скибочку яблука в щільну спіраль, покладіть її зверху на пиріг із застиглим кремом і розкладіть інші скибочки яблук навколо злегка вигнутою спіраллю. Повторіть троянди по всій поверхні пирога. Ваш тарт готовий.