Контракти.ua

333  —  14.09
Рецепт яблучних пундиків з йогуртовою глазур'ю
Рецепт яблучних пундиків з йогуртовою глазур'ю

Ці ароматні яблучні пундики можна подавати з цукровою пудрою або приготувати для подавання глазур із сидру та йогурту.

Пундики виходять дуже пухкими, а йогуртову глазур краще подавати як соус разом з ними. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Борошно - 1 скл.

коричневий цукор - 1/3 скл.

Кориця - 1 ч. л.

мелений імбир - 1/2 ч. л.

мелена гвоздика - дрібка

запашний перець - дрібка

сіль - дрібка

розпушувач - 1 ч. л.

патока (мед або кленовий сироп) - 1 ч. л.

грецький йогурт - 1/4 скл.

Молоко - 1/2 скл.

Яйце - 1 шт.

вершкове масло - 2+1 ст. л.

яблуко (нарізане дрібними кубиками) - 1 шт.

гаряча вода - 2 скл.

лимонний сікт - 1 ч. л.

грецький йогурт- 1 скл.

цукрова пудра - 1/2 скл.

яблучний сидр - 2 ст. л.

патока (мед або кленовий сироп) - 1 ст. л.

  1. Приготуйте глазур: змішайте всі складники (1 склянку йогурту, сидр, цукрову пудру та патоку) у скляній або пластиковій мисці. Накрийте та поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин і максимум на 1 день.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Покладіть яблука (вони мають бути дрібно нарізані, майже подрібнені) у невелику миску. Додайте лимонний сік і гарячу воду так, щоб яблука були повністю покриті, і дайте їм охолонути, поки ви готуєте тісто.
  3. У великій мисці змішайте борошно, коричневий цукор, корицю, імбир, гвоздику, запашний перець, сіль та розпушувач (тобто всі сухі інгредієнти). Пальцями розітріть холодне масло, поки суміш не стане однорідною.
  4. У середній мисці змішайте молоко, яйце, йогурт і патоку до однорідної маси. Повільно і обережно вмішайте молочну суміш у борошняну суміш. Будьте обережні, щоб не перемішати дуже сильно.
  5. Викладіть тісто у кондитерський мішок.
  6. Злийте воду з яблук. Змастіть форму для мініпундиків розтопленим маслом, потім покладіть кілька шматочків яблук у кожну порожнину для пундиків. Видавіть тісто для пундиків зверху яблук у порожнини для пундиків так, щоб вони були заповнені приблизно на 2/3. Будьте обережні, щоб не переповнити, інакше ви отримаєте пишні мафіни-пундики.
  7. Випікайте у духовці приблизно 7 хвилин, потім дістаньте пундики з духовки. Дайте трохи охолонути, потім переверніть форму на решітку, щоб пундики повністю охолонули.
  8. Подавайте з йогуртовою глазур'ю.