Контракти.ua

414  —  11.09
Гарбузова "мармурова" запіканка: нескладний рецепт ефектної та смачної страви
Гарбузова

Гарбуз - один з найбільш популярних осінніх плодів для напоїв та випічки. Не виняток - смачна гарбузова запіканка, з "мармуровим" ефектом - хвилеподібним малюнком, утвореним гарбузом та сиром, що нагадує мармур.

Про те, як готувати гарбузово-сирну запіканку з мармуровим ефектом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Смачна кухня з Наталією Данилюк". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для гарбузової запіканки

Для того, щоб приготувати сирно-гарбузову запіканку, потрібні такі продукти:

  • гарбуз - 550 г;
  • сир - 500 г;
  • яйця - 4 шт.;
  • цукор - 100 г;
  • крохмаль - 3 ст. л.;
  • олія - 1-2 ст. л.;
  • апельсинова цедра - з 1 апельсина;
  • ванілін - щіпка.

Як готувати гарбузову запіканку з мармуровим ефектом

Спочатку потрібно приготувати гарбузове пюре - його має бути 500 г, тож свіжий гарбуз має бути дещо важчим. Його потрібно помити, очистити від шкірки та насіння, і нарізати на невеликі шматочки або скибочки. Кісточки можна зберегти, а потім помити і підсушити - це може бути корисним перекусом або прикрасою для десертів.

Щоб в гарбузі не було забагато вологи, його потрібно запекти. Для цього розігрійте духовку до 200 градусів, а шматочки гарбуза розкладіть на деко, встелене пергаментом або фольгою. Потім запікайте гарбуз протягом 30-40 хвилин, до розм'якшення.

Після того, як гарбуз повністю охолоне, перебийте його до однорідної консистенції блендером або пропустіть через м'ясорубку чи перетріть за допомогою сита.

Додайте до гарбузового пюре 2 яйця, 50 г цукру та 1,5 ст. л. крохмалю. Також натріть з апельсина цедру на маленькій тертці - цедра надасть ледь відчутного смаку та аромату. Важливо не використовувати білий шар шкірки - вона дещо гірчить.

Після цього перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції. Це можна зробити з допомогою блендера або просто виделкою.

В окремій мисці змішайте блендером сир з рештою яєць, крохмалю та цукру. За бажанням можна додати трохи ваніліну для аромату та більш ніжного смаку.

Важливо, щоб консистенція начинок була однаковою. Якщо якась маса більш густа, радять додати трохи кип'яченого молока.

На дно форми для випікання викладіть пергамент, а потім змастіть посуд олією. Для створення мармурового ефекту почергово викладайте кожну начинку одна на одну, приблизно по 1 ст. л.

Коли начинка буде викладена, зробіть візерунки дерев'яною паличкою або трубочкою - для цього її треба поставити в запіканку, а потім зробити хаотичні візерунки.

Розігрійте духовку до 190 градусів та запікайте страву протягом 40-45 хвилин. Зачекайте, доки запіканка повністю охолоне перед тим, як пригощатися.