Контракти.ua

284  —  10.09
Хмиз на кефірі: класичний рецепт
Хмиз на кефірі: класичний рецепт

Приготуйте улюблені ласощі за рецептом наших мам і бабусь, який знайомий вам від дитинства. Буквально зі склянки кефіру за пів години у вас буде ціла гора смаколиків.

Для тіста знадобляться теплий кефір, борошно, цукор, сода та сіль. Хмиз виходить м'яким і пишним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Кефір - 300 мл

Борошно - 3 скл.

яйця курячі - 2 шт.

цукор - 2 ст. л.

Сода - 1 ч. л.

ванільний цукор - 1 ст. л.

Сіль - щіпка

олія

цукрова пудра

  1. У кефір додайте соду і перемішайте.
  2. Яйця, цукор, ванільний цукор і сіль збийте віничком. З'єднайте з кефіною масою і перемішайте. Додайте частинами просіяне борошно і замісіть тісто.
  3. Викладіть тісто на поверхню, присипану борошном. Розкатайте його в пласт завтовшки приблизно п'ять міліметрів. Наріжте тісто на смужки, потім ромбики. Зробіть надріз посередині ромба і один кінець заготовки виверніть через отвір.
  4. Обсмажте хмиз на розігрітій сковороді, з великою кількістю олії з двох боків до золотистого кольору. Викладіть на паперові серветки, потім посипте цукровою пудрою.

Поради:

Кефір використовуйте будь-якої жирності.