224 — 10.09
Хмиз на кефірі: класичний рецепт
Приготуйте улюблені ласощі за рецептом наших мам і бабусь, який знайомий вам від дитинства. Буквально зі склянки кефіру за пів години у вас буде ціла гора смаколиків.
Для тіста знадобляться теплий кефір, борошно, цукор, сода та сіль. Хмиз виходить м'яким і пишним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Кефір - 300 мл
Борошно - 3 скл.
яйця курячі - 2 шт.
цукор - 2 ст. л.
Сода - 1 ч. л.
ванільний цукор - 1 ст. л.
Сіль - щіпка
олія
цукрова пудра
- У кефір додайте соду і перемішайте.
- Яйця, цукор, ванільний цукор і сіль збийте віничком. З'єднайте з кефіною масою і перемішайте. Додайте частинами просіяне борошно і замісіть тісто.
- Викладіть тісто на поверхню, присипану борошном. Розкатайте його в пласт завтовшки приблизно п'ять міліметрів. Наріжте тісто на смужки, потім ромбики. Зробіть надріз посередині ромба і один кінець заготовки виверніть через отвір.
- Обсмажте хмиз на розігрітій сковороді, з великою кількістю олії з двох боків до золотистого кольору. Викладіть на паперові серветки, потім посипте цукровою пудрою.
Поради:
Кефір використовуйте будь-якої жирності.