Контракти.ua

695  —  06.09
Солодкі мариновані помідори з перцем на зиму: смачний рецепт
Солодкі мариновані помідори з перцем на зиму: смачний рецепт

Мариновані солодкі помідори на зиму на 3-х літрові банки

Готуємо цих маринованих, солодких помідорів на зиму багато, зїдають їх дуже швидко, щонайменше п'ять трьохлітрових банок. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти на п'ять 3-х літрові банки

Відповідно на одну трьохлітрову банку потрібно в п'ять раз менше кожного інгредієнта.

  • Помідори, бажано м'ясисті з цупкою шкуркою - 10 кг.
  • Болгарський перець- 6 великих шт.
  • Часник - 6 головок.
  • Гіркий перець- 2-3 шт, потрібно видалити насіння.
  • Сіль - 1,5 стакани.
  • Цукор -  2 стакани.
  • Оцет - 2 стакани.

Рецепт приготування помідорів на зиму

  • Болгарський перець, часник і гіркий перець перемелюємо на мʼясорубці і рівномірно розподіляємо у п'яти 3-х літрових банках. Потім розкладаємо помідори.
  • Для п'яти трьох літрових банок готуємо маринад - до 6 літрів води додаємо сіль, цукор, ставимо на вогонь , щоб закипіло. Маринад охолоджуємо і  додаємо ще 2 стакани оцту.
  • Заливаємо маринад в банки, закриваємо пластиковими кришками і обовʼязково добре збовтуємо, щоб по помідорах гарно розподілилось все те, що перемелене. Заносимо в прохолодне місце. Смачного.