Контракти.ua

446  —  04.09.24
Рецепт запіканки з цвітної капусти з помідорами та сиром
Рецепт запіканки з цвітної капусти з помідорами та сиром

Овочева запіканка – це корисна й легка страва. Перед запіканням капусту потрібно обов'язково відварити, так вона стане ніжнішою.

Запіканка готується в духовці. Овочі залийте сумішшю з молока та яєць і посипте сиром. Готується нескладно, а виходить смачно й ситно. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

цвітна капуста - 600 г

сир твердий - 180 г

яйця курячі - 4 шт.

молоко - 200 мл

помідори - 3 шт.

суміш італійських трав - 1 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Цвітну капусту помийте, розберіть на суцвіття та відваріть у киплячій підсоленій воді 5-8 хвилин. Відкиньте на друшляк і трохи остудіть.
  2. Для заливки з'єднайте яйця, чорний мелений перець, суміш італійських трав, молоко та сіль. Збийте віночком.
  3. Твердий сир натріть на великій тертці.
  4. Помідори помийте і наріжте кружальцями.
  5. До змащеної олією форми викладіть капусту і залийте сумішшю. Зверху викладіть помідори та посипте твердим сиром.
  6. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

Поради:

  • Коли відварюватимете капусту, можна додати у воду трохи куркуми для кольору.