385 — 29.08
Мариновані баклажани: швидкий рецепт
Приготуйте соковиті, хрусткі, трохи гострі баклажани з овочами, часником і зеленню.
Ароматна яскрава закуска, яку можна швидко приготувати та подати до столу вже за чотири години. У готовому вигляді мариновані баклажани можна їсти самостійно або з гарніром. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Баклажани - 1 кг
Морква - 1 шт.
перець болгарський - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
сіль - 1 ч. л.
олія
цукор - 2 ст. л.
оцет 9% - 2 ст. л.
Вода - 2 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
Часник - 4 зубчики
петрушка
базилік
- Баклажани вимийте і наріжте кружальцями, товщиною трохи більше одного сантиметра. Додайте одну чайну ложку солі, перемішайте та залиште на 25 хвилин. Потім відтисніть і обсушіть паперовим рушником. Обсмажте на розпеченій сковороді з олією з двох боків до золотистого кольору.
- Овочі вимийте, очистіть. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Болгарський перець наріжте середніми смужками, а цибулю — півкільцями. Обсмажте всі овочі 1-2 хвилини на олії і викладіть на тарілку.
- Зелень петрушки та базиліка подрібніть.
- Часник видавіть через прес.
- Для маринаду з'єднайте цукор, оцет, воду, сіль, зелень та часник. Перемішайте.
- У скляний контейнер викладайте шарами баклажани, овочі. Верхнім шаром мають бути овочі. Залийте маринадом та накрийте кришкою. Відправте в холодильник і дайте промаринуватися щонайменше чотири години. Періодично струшуйте, щоб усі овочі вкрилися маринадом.
Поради:
- Не пересмажте баклажани, вони мають бути не сирими, та й залишитися цілими.
- Баклажани можна залишити маринуватися на ніч.