Контракти.ua

1108  —  29.08
Рецепт запіканки з баклажанів із м'ясним фаршем
Рецепт запіканки з баклажанів із м'ясним фаршем

Баклажани з фаршем, запечені в духовці, – це чудова страва для всієї родини.

Фарш чудово поєднується з баклажанами та помідорами, а сирна рум'яна скоринка зробить запіканку дуже апетитною. Овочі викладіть шарами та запікайте у духовці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Баклажани - 2 шт.

фарш курячий - 500 г

сир твердий - 200 г

цибуля ріпчаста - 1 шт.

помідори - 8 шт.

перець чорний мелений

сіль

зелень

  1. Баклажани наріжте кружальцями завтовшки близько одного сантиметра. Посоліть і залиште на 20 хвилин, потім промийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником.
  2. У фарш додайте дрібно нарізану цибулю, перець чорний мелений, сіль і перемішайте.
  3. Твердий сир натріть на велику тертку.
  4. Помидори помийте і наріжте кружальцями.
  5. У форму для запікання першим шаром викладіть баклажани, потім фарш. Наступний шар – помідори. Шари знову повторіть у такій послідовності. Верхнім шаром мають бути помідори.
  6. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 40-45 хвилин, потім посипте сиром і відправте в духовку ще на п'ять хвилин. Готові запечені баклажани посипте зеленню.

Поради:

  • Фарш використовуйте будь-який.