1108 — 29.08
Рецепт запіканки з баклажанів із м'ясним фаршем
Баклажани з фаршем, запечені в духовці, – це чудова страва для всієї родини.
Фарш чудово поєднується з баклажанами та помідорами, а сирна рум'яна скоринка зробить запіканку дуже апетитною. Овочі викладіть шарами та запікайте у духовці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Баклажани - 2 шт.
фарш курячий - 500 г
сир твердий - 200 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
помідори - 8 шт.
перець чорний мелений
сіль
зелень
- Баклажани наріжте кружальцями завтовшки близько одного сантиметра. Посоліть і залиште на 20 хвилин, потім промийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником.
- У фарш додайте дрібно нарізану цибулю, перець чорний мелений, сіль і перемішайте.
- Твердий сир натріть на велику тертку.
- Помидори помийте і наріжте кружальцями.
- У форму для запікання першим шаром викладіть баклажани, потім фарш. Наступний шар – помідори. Шари знову повторіть у такій послідовності. Верхнім шаром мають бути помідори.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 40-45 хвилин, потім посипте сиром і відправте в духовку ще на п'ять хвилин. Готові запечені баклажани посипте зеленню.
Поради:
- Фарш використовуйте будь-який.