Контракти.ua

439  —  28.08
Рецепт персикових мафінів
Рецепт персикових мафінів

Цю ідеальну літню випічку найкраще подавати з кулькою морозива.

Персикові мафіни. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Олія - 2 ст. л.

вершкове масло - 80 г

світло-коричневий цукор - 50г + 50 г

персик - 3 шт.

білий цукор - 100 г

яйце - 1 шт.

ванільний цукор - 2 ч. л.

Борошно - 150 г

Розпушувач - 1 ч. л.

Сіль - щіпка

Кориця - 1 ч. л.

Молоко - 100 мл

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для кексів олією.

Розкладіть 2 ст. л. олії та 50 г світло-коричневого цукру по 12 формах для кексів.

Потім наріжте персики, і розкладіть на дно форм (приблизно по 4 скибочки). Наріжте кубиками всі персики і збережіть для тіста.

Додайте 80 г масла, 100 г цукрового піску і 50 г світло-коричневого цукру в міксер із насадкою-лопаткою. Збивайте протягом 3 хвилин або поки маса не стане пухнастою.

Додайте яйце та ваніль і перемішайте до однорідної маси.

У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль та корицю. Повільно додайте сухі інгредієнти до рідких інгредієнтів, чергуючи з молоком.

Вручну додайте персики, що залишилися, нарізані кубиками. Не перемішуйте надто довго.

Розділіть тісто за формами для кексів.

Випікайте 20-25 хвилин або поки кекси не стануть золотаво-коричневими і не застигнуть.

Дайте тістечкам охолонути у формі протягом 5 хвилин, потім обережно переверніть деко, викладіть їх на решітку і дайте повністю охолонути.

Подавайте теплими з кулькою морозива.