832 — 19.08
Ікра баклажанна: класичний рецепт
Це чудова літня вітамінна ікра з баклажанів, яка смакує як гарячою, так і холодною. Подайте її як закуску в салатнику або на скибочці чорного хліба.
Потрібно підготувати овочі, нарізати маленькими кубиками, обсмажити на сковороді та протушкувати. А щоб надати ікрі яскравішого смаку й аромату, під час тушкування додайте до овочів часник і гострий перець. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Баклажан - 2 шт.
перець болгарський - 1 шт.
перець гострий чилі - 1 шт.
морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
помідор - 5 шт.
часник - 2 зубки
цукор - 2 ч. л.
сіль
олія
- Баклажани й цибулю очистьте та наріжте кубиками.
- З перцю видаліть насіння та перегородки і також наріжте кубиками, а гострий перець – кружальцями.
- Моркву очистьте і натріть на велику тертку.
- Помідори й часник наріжте кубиками.
- До глибокої, з товстим дном сковороди налийте олію. Розігрійте та обсмажте цибулю і моркву до рум'яності, додайте солодкий і гострий перець, потім баклажани. Обсмажте 8-10 хвилин. Викладіть помідори, перемішайте та тушкуйте без кришки до випаровування рідини. Посоліть і додайте цукор. Зменште вогонь до мінімуму та тушкуйте з закритою кришкою ще 15-20 хвилин. За хвилину до кінця приготування додайте до ікри часник. Перемішайте.
Поради:
- Баклажанну ікру можна подрібнити блендером.