Контракти.ua

832  —  19.08
Ікра баклажанна: класичний рецепт
Ікра баклажанна: класичний рецепт

Це чудова літня вітамінна ікра з баклажанів, яка смакує як гарячою, так і холодною. Подайте її як закуску в салатнику або на скибочці чорного хліба.

Потрібно підготувати овочі, нарізати маленькими кубиками, обсмажити на сковороді та протушкувати. А щоб надати ікрі яскравішого смаку й аромату, під час тушкування додайте до овочів часник і гострий перець. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Баклажан - 2 шт.

перець болгарський - 1 шт.

перець гострий чилі - 1 шт.

морква - 1 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

помідор - 5 шт.

часник - 2 зубки

цукор - 2 ч. л.

сіль

олія

  1. Баклажани й цибулю очистьте та наріжте кубиками.
  2. З перцю видаліть насіння та перегородки і також наріжте кубиками, а гострий перець – кружальцями.
  3. Моркву очистьте і натріть на велику тертку.
  4. Помідори й часник наріжте кубиками.
  5. До глибокої, з товстим дном сковороди налийте олію. Розігрійте та обсмажте цибулю і моркву до рум'яності, додайте солодкий і гострий перець, потім баклажани. Обсмажте 8-10 хвилин. Викладіть помідори, перемішайте та тушкуйте без кришки до випаровування рідини. Посоліть і додайте цукор. Зменште вогонь до мінімуму та тушкуйте з закритою кришкою ще 15-20 хвилин. За хвилину до кінця приготування додайте до ікри часник. Перемішайте.

Поради:

  • Баклажанну ікру можна подрібнити блендером.
Статьи по теме
Ікра баклажанна: класичний рецепт
Ікра баклажанна: класичний рецепт

Це чудова літня вітамінна ікра з баклажанів, яка смакує як гарячою, так і холодною. Подайте її як закуску в салатнику або на скибочці чорного хліба.
02.09 — 425