Контракти.ua

333  —  18.08
Курча табака на сковороді: класичний рецепт грузинської кухні
Курча табака на сковороді: класичний рецепт грузинської кухні

Курча табака – популярна грузинська страва. Особливість приготування страви в тому, що птицю обсмажують під гнітом, щоб вона набула плоскої форми.

Курча виходить соковитим, м'яким з апетитною рум'яною скоринкою і чудово доповнить будь-яке гуляння. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Курча - 700-800 г

лимонний сік - 1 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

часник - 2 зубчики

коріандр у зернах - 1 ч. л.

паприка солодка - 1 ч. л.

гірчиця по-французьки - 1 ч. л.

Розмарин - 1 ст. л.

Олія - 50 г

масло вершкове - 30 г

  • Тушку курчати промийте і обсушіть. Розріжте посередині грудки навпіл і розгорніть. Переверніть тушку курчати шкірою нагору, накрийте плівкою і акуратно відбийте. Потім її з двох боків посоліть, поперчіть і полийте лимонним соком. Відправте в холодильник маринуватися на годину.
  • Для соусу в ємності змішайте видавлений через прес часник, коріандр, паприку, гірчицю, розмарин та олію. Перемішайте.
  • На сковороді розігрійте вершкове масло і покладіть курча грудинкою донизу, встановіть гніт і обсмажте курча десять хвилин, потім переверніть на інший бік і обсмажте ще десять хвилин. Потім змастіть соусом із двох боків і обсмажте ще по вісім хвилин під гнітом з кожного боку. Викладіть на блюдо та прикрасьте зеленню.

Поради:

  • Для гніту візьміть тарілку, а на неї вантаж.