895 — 18.08
Ткемалі: рецепт популярного соусу грузинської кухні
Ткемалі - один із найпростіших і найцікавіших соусів, який можна приготувати за годину.
На сторінці Буде смачно разом показали, як швидко приготувати грузинський соус зі слив ткемалі, який можна закрити у банки на зиму. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Сливи - 1 кг
Цукор - 100 г
Сіль - 1 ст.л
Часник - 5 зубчиків
Перець гіркий (маленький) - 1 шт.
Хмелі-сунелі - 1 ст.л
М'ята
Петрушка
Базилік
Оцет - 1 ст.л
Вода - 40 мл
Приготування:
- Сливи вимити, вийняти кісточки та покласти у каструлю;
- В каструлю зі сливами налити воду, додати цукор, сіль і поставити її на вогонь;
- Варити близько 20 хвилин, періодично помішуючи, до повного розварювання слив;
- Додайте у соус, часник, гіркий перець, хмелі-сунелі, зелень і все перемішайте ;
- Поверніть каструлю з ткемалі на плиту, доведіть до кипіння на середньому вогні та варіть 20 хвилин помішуючи.
- Потім переблендеріть соус, щоб маса стала однорідною;
- Додайте 1 ст. л оцту і прокип'ятіть на середньому вогні ще 10 хвилин;
- Розлити соус в простерилізовані банки та хай вони охолонуть;
- Поставте соус в прохолодне місце для зберігання.
Порада:
Щойно соус стане густішати, потрібно зменшити вогонь.
Смачного!
Соус можна подавати до риби, м'яса та птиці.