Контракти.ua

895  —  18.08
Ткемалі: рецепт популярного соусу грузинської кухні
Ткемалі: рецепт популярного соусу грузинської кухні

Ткемалі - один із найпростіших і найцікавіших соусів, який можна приготувати за годину.

На сторінці Буде смачно разом показали, як швидко приготувати грузинський соус зі слив ткемалі, який можна закрити у банки на зиму. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Сливи - 1 кг

Цукор - 100 г

Сіль - 1 ст.л

Часник - 5 зубчиків

Перець гіркий (маленький) - 1 шт.

Хмелі-сунелі - 1 ст.л

М'ята

Петрушка

Базилік

Оцет - 1 ст.л

Вода  - 40 мл

Приготування:

  • Сливи вимити, вийняти кісточки та покласти у каструлю;
  • В каструлю зі сливами налити воду, додати цукор, сіль і поставити її на вогонь;
  • Варити близько 20 хвилин, періодично помішуючи, до повного розварювання слив;
  • Додайте у соус, часник, гіркий перець, хмелі-сунелі, зелень і все перемішайте ;
  • Поверніть каструлю з ткемалі на плиту, доведіть до кипіння на середньому вогні та варіть 20 хвилин помішуючи.
  • Потім переблендеріть соус, щоб маса стала однорідною;
  • Додайте 1 ст. л оцту і прокип'ятіть на середньому вогні ще 10 хвилин;
  • Розлити соус в простерилізовані банки та хай вони охолонуть;
  • Поставте соус в прохолодне місце для зберігання.

Порада:

Щойно соус стане густішати, потрібно зменшити вогонь.

Смачного!

Соус можна подавати до риби, м'яса та птиці.