653 — 17.08
Рецепт тертого пирога зі сливами
Особливість пирога в тому, що він зберігає свою свіжість протягом кількох днів. Це ідеальна випічка до чаю чи кави.
Пісочне тісто готується на вершковому маслі і виходить м'яким і розсипчастим, а сливи надають пирогу соковитості та неповторного смаку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Борошно - 350 г
Цукор - 180 г
масло вершкове - 200 г
яйця курячі - 1 шт.
розпушувач - 1 ч. л.
сіль
сливи
10 шт.
- З'єднайте просіяне борошно з розпушувачем, цукром і сіллю. Наріжте на шматочки холодне вершкове масло, вбийте яйце і розітріть руками, всю масу в дрібну крихту. Тісто швидко замісіть.
- Форму змастіть вершковим маслом і викладіть 2/3 тіста, роблячи невеликі борти. Відправте в холодильник.
- Другу частину сформуйте в кулю і відправте в морозильну камеру на 30 хвилин або холодильник на одну годину.
- Сливи вимийте, видаліть кісточки та наріжте на чотири частини.
- Дістаньте форму із тістом з холодильника. Викладіть на нього сливи та посипте згори натертою на тертці другою частиною тіста з морозильної камери.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-45 хвилин до золотистої скоринки.
Поради:
- Сливи можна нарізати на половинки.