Контракти.ua

653  —  17.08
Рецепт тертого пирога зі сливами
Рецепт тертого пирога зі сливами

Особливість пирога в тому, що він зберігає свою свіжість протягом кількох днів. Це ідеальна випічка до чаю чи кави.

Пісочне тісто готується на вершковому маслі і виходить м'яким і розсипчастим, а сливи надають пирогу соковитості та неповторного смаку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Борошно - 350 г

Цукор - 180 г

масло вершкове - 200 г

яйця курячі - 1 шт.

розпушувач - 1 ч. л.

сіль

сливи

10 шт.

  1. З'єднайте просіяне борошно з розпушувачем, цукром і сіллю. Наріжте на шматочки холодне вершкове масло, вбийте яйце і розітріть руками, всю масу в дрібну крихту. Тісто швидко замісіть.
  2. Форму змастіть вершковим маслом і викладіть 2/3 тіста, роблячи невеликі борти. Відправте в холодильник.
  3. Другу частину сформуйте в кулю і відправте в морозильну камеру на 30 хвилин або холодильник на одну годину.
  4. Сливи вимийте, видаліть кісточки та наріжте на чотири частини.
  5. Дістаньте форму із тістом з холодильника. Викладіть на нього сливи та посипте згори натертою на тертці другою частиною тіста з морозильної камери.
  6. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-45 хвилин до золотистої скоринки.

Поради:

  • Сливи можна нарізати на половинки.
Статьи по теме
Рецепт тертого пирога зі сливами
Рецепт тертого пирога зі сливами

Особливість пирога в тому, що він зберігає свою свіжість протягом кількох днів. Це ідеальна випічка до чаю чи кави.
27.08 — 414