Контракти.ua

446  —  15.08
Картопля по селянськи: класичний рецепт
Картопля по селянськи: класичний рецепт

Картопля по селянськи – це чудова альтернатива картоплі фрі або смаженій картоплі.

Вона виходить м'якою всередині, з хрумкою скоринкою, пряним смаком та ароматом. Така картопля стане чудовим гарніром до м'яса чи риби або подайте її як самостійну страву з різними соусами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 1 кг

паприка солодка - 1 ч. л.

Куркума - 1/4 ч. л.

часник сушений - 1/4 ч. л.

перець чорний мелений

сіль - 1 ч. л.

Олія - 4 г

  1. Картоплю ретельно очистьте та промийте. Наріжте вздовж на довгі часточки середнього розміру. Перекладіть до великої миски.
  2. В ємності змішайте паприку, куркуму, часник, чорний мелений перець і сіль. Додайте олію та перемішайте. Залийте картоплю і знову добре перемішайте. Залиште на 10 хвилин.
  3. На деку, застеленому пергаментним папером, рівномірно розподіліть часточки картоплі шкіркою донизу на відстані одна від одної.
  4. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин. Подавайте гарячою.

Порада:

  • Спеції використовуйте за власним смаком.