Контракти.ua

314  —  05.08
Краще, ніж з магазину: рецепт сирної закуски з оливками та зеленню
Краще, ніж з магазину: рецепт сирної закуски з оливками та зеленню

Такі сирні кульки - ідеальна закуска при відключеннях електроенергії, адже жоден складник страви не потребує термічної обробки. Крім цього, готувати таку закуску легко і швидко, а за бажанням, можна й намастити на хліб.

Про те, як готувати сирні кульки швидко, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для сирних кульок

Для того, щоб приготувати цю легку закуску, потрібні такі інгредієнти:

плавлений сир - 100 г;

кисломолочний сир - 400 г;

вершкове масло - 100 г;

оливки - до смаку;

зелень - до смаку;

насіння кунжуту - до смаку;

сіль - до смаку.

Як готувати закуску з сиру

Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно було м'яким та легше змішувалося з іншими складниками.

Зелень промийте, приберіть вологу паперовим рушником або серветками, та подрібніть.

Якщо хочете додати оливки, злийте з них рідину та видаліть кісточку, а, якщо хочете, щоб такі кульки можна було намастити на хліб - подрібніть.

Перекладіть кисломолочний сир до глибокої миски, додайте сіль, плавлений сирок, розтоплене масло та подрібнену зелень. Якщо ви подрібнили оливки, додайте їх також.

Перемішайте складники блендером або виделкою до однорідної консистенції.

Для полегшення формування кульок поставте масу в холодильник на 1 годину, щоб вона трохи застигла. Сформуйте кульки, вклавши всередину оливку. Для однієї кульки потрібно 1 ст. л. маси.

Висипте зерна кунжуту на тарілку та обкатайте в них сирні кульки.

Перекладіть кульки на тарілку - і можна насолоджуватися закускою.

Статьи по теме
Cвіжі, сушені чи заморожені? Які фрукти краще не їсти восени та взимку
Cвіжі, сушені чи заморожені? Які фрукти краще не їсти восени та взимку

Фрукти, як і овочі, є основою здорового та збалансованого харчування. Вони багаті на вітаміни та інші необхідні поживні речовини. Легко доступні влітку та восени, але взимку вони можуть бути проблемою.
16.11 — 228

Щоб не зіпсувати смак легендарного салату: кулінари розповіли, які огірки краще додавати в
Щоб не зіпсувати смак легендарного салату: кулінари розповіли, які огірки краще додавати в "Олів'є"

Одним з найпопулярніших салатів на святковому столі українців є "Олів'є". І хоча він готується доволі просто, часто одна єдина помилка псує весь його смак.
27.10 — 287

Що краще – сода чи розпушувач: в чому різниця між цими інгредієнтами та що краще використовувати
Що краще – сода чи розпушувач: в чому різниця між цими інгредієнтами та що краще використовувати

В яких випадках потрібно додавати соду, а в яких – розпушувач, чи є вони взаємозамінними
24.10 — 1881