1132 — 15.07
Насипний пиріг із вишнями: дуже простий рецепт
Цей пиріг дуже простий у приготуванні. Якщо у вас немає часу чи бажання стояти на кухні, то цей насипний пиріг буде просто для вас порятунком.
Особливість приготування в тому, що замість звичайного тіста готується пісочна крихта, яка складається з борошна, масла, цукру та розпушувача. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
вишня свіжа - 300 г
борошно - 300 г
масло вершкове заморожене - 200 г
цукор - 150 г + 1 ст. л. для посипання вишні
розпушувач - 6 г
сіль - щіпка
- Вишні вимийте та очистіть від кісточок.
- У миску просійте борошно з розпушувачем. Додайте цукор, сіль і натріть заморожене вершкове масло на тертці, злегка перетріть руками масло з борошном.
- На дно форми для випікання висипте приблизно дві третини тіста. Поступово розподіліть і притисніть його долонею. Викладіть вишні, розподіліть їх рівним шаром, посипте цукром і засипте насипним тістом, що залишилося.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 35-40 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки, дайте йому охолонути і подавайте до столу.
Поради:
- Вишню можна використовувати заморожену.
- Замість вершкового масла можна взяти маргарин.