Контракти.ua

1346  —  15.07
Рецепт шарлотки з абрикосами
Рецепт шарлотки з абрикосами

Якщо ви любите абрикоси, то приготуйте пишну, ароматну, з рум'яною скоринкою та ніжним тістом, шарлотку з абрикосами. Фрукти вибирайте солодкі та стиглі.

Тісто готується дуже швидко — це один із найпростіших варіантів домашньої випічки. Для цього збийте яйця з цукром, додайте борошно, абрикоси, розпушувач і випікайте в духовці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

борошно пшеничне - 1 ст.

яйця курячі - 3 шт.

цукор - 1 скл.

Абрикоси - 400 г

Розпушувач - 1 ч. л.

масло вершкове для змащування форми

цукрова пудра

  1. Абрикоси промийте під проточною водою та обсушіть. Розділіть на половинки, вийміть кісточки.
  2. Збийте міксером яйця з цукром в пишну піну, потім додайте частинами просіяне борошно з розпушувачем і акуратно перемішайте лопаткою до однорідності. Форму змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто і втопіть часточки абрикос у ньому.
  3. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 35 хвилин. Дайте трохи охолонути, перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
  • Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.