791 — 07.07
Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру
Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці, чудово підійде на гарнір до м'яса, риби, курки або з овочевим салатом.
Соєвий соус та спеції додадуть страві пікантного смаку. Картопля просочиться ароматом спецій і виходить м'якою усередині та з хрумкою рум'яною скоринкою зовні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
картопля (середня) - 800 г
соус соєвий - 4 ст. л.
Олія - 50 мл
Часник - 4 зубчики
паприка солодка мелена - 1 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
- Картоплю очистіть, помийте та наріжте на чотири частини. У каструлю з окропом викладіть нарізану картоплю і відваріть близько 10-12 хвилин до напівготовності.
- Часник очистіть і подрібніть.
- Для заправки змішайте соєвий соус, олію, часник, паприку та перець. Перемішайте.
- З картоплі злийте рідину, злегка остудіть, додайте заправку та акуратно перемішайте.
- Деко, застелене пергаментним папером, змастіть олією, викладіть картоплю в один шар і відправте в розігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин до утворення золотистої скоринки. Готову картоплю одразу подавайте на стіл.
Поради:
- Страву можна посипати зеленню.