Контракти.ua

744  —  07.07
Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру
Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру

Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці, чудово підійде на гарнір до м'яса, риби, курки або з овочевим салатом.

Соєвий соус та спеції додадуть страві пікантного смаку. Картопля просочиться ароматом спецій і виходить м'якою усередині та з хрумкою рум'яною скоринкою зовні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

картопля (середня) - 800 г

соус соєвий - 4 ст. л.

Олія - 50 мл

Часник - 4 зубчики

паприка солодка мелена - 1 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Картоплю очистіть, помийте та наріжте на чотири частини. У каструлю з окропом викладіть нарізану картоплю і відваріть близько 10-12 хвилин до напівготовності.
  2. Часник очистіть і подрібніть.
  3. Для заправки змішайте соєвий соус, олію, часник, паприку та перець. Перемішайте.
  4. З картоплі злийте рідину, злегка остудіть, додайте заправку та акуратно перемішайте.
  5. Деко, застелене пергаментним папером, змастіть олією, викладіть картоплю в один шар і відправте в розігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин до утворення золотистої скоринки. Готову картоплю одразу подавайте на стіл.

Поради:

  • Страву можна посипати зеленню.
Статьи по теме
Картопля вершкова, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру
Картопля вершкова, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру

Картопля – один із найпопулярніших овочів, яка продається цілий рік. Саме у запеченому вигляді овоч зберігає більшість необхідних організму вітамінів та речовин.
07.06.23 — 1081