Контракти.ua

1743  —  04.07
Кабачкова запіканка з курячим філе: рецепт нежирної літньої вечері
Кабачкова запіканка з курячим філе: рецепт нежирної літньої вечері

Кабачки - літній овоч, який може використовуватися в приготуванні їжі в багатьох різноманітних рецептах, від млинців до пасти. Запіканка з кабачками і курячим філе - чудовий та легкий варіант для вечері.

Про те, як приготувати запіканку з курячим філе і кабачками, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Смачна кухня з Наталією Данилюк". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для кабачкової запіканки з курятиною

Для приготування такої несолодкої запіканки на вечерю, потрібні наступні продукти:

  • куряче філе - 300 г;
  • кабачок - 1 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • яйця - 2 шт.;
  • сир - 100 г;
  • зелень - до смаку;
  • часник сушений - 1 ч. л.;
  • хмелі-сунелі - 1 ч. л.;
  • сіль - до смаку;
  • перець - до смаку.

Як готувати запіканку з кабачками і курятиною

Для цієї запіканки потрібно зробити овочево-м'ясний фарш. Спочатку помийте кабачок та натріть його на терці. Очищати овоч від шкірки не обов'язково, проте, якщо вам не подобається її смак, шкірку можна зрізати.

Додайте в миску з кабачком приблизно 0,5 ст. л. солі, зачекайте 15 хвилин, щоб кабачок пустив сік. Рідину потрібно злити, щоб запіканка не була занадто рідкою.

Для м'ясного фаршу промийте філе та наріжте його на менші шматочки. Очистьте цибулю, наріжте її довільними шматочками. Потім подрібніть ці інгредієнти в м'ясорубці.

Для приготування кабачкової запіканки також можна використовувати готовий фарш, проте в цьому випадку цибулю необхідно подрібнити або окремо перекрутити на м'ясорубці, а потім змішати з фаршем.

Перекладіть фарш до натертого кабачка, переконавшись, що овоч більше не виділяє рідину.

Розбийте до суміші яйця, всипте сушений часник і хмелі-сунелі, додайте сіль та перець. За бажанням можна додати зелень, наприклад, базилік, кріп або петрушку, попередньо промивши та подрібнивши їх.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти, а потім викладіть в невелику форму для запікання.

Краще обирати скляну або керамічну форму - вона сильніше прогрівається завдяки товстим стінкам.

Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте страву випікатися на 40 хвилин. В цей час натріть сир, можна брати будь-який, відповідно до свого смаку, або навіть декілька.

Посипте запечений кабачок з фаршем натертим сиром і поверніть страву в духовку ще на декілька хвилин, до розплавлення сиру і утворення золотистої скоринки.