1179 — 01.07
Найсмачніший український борщ — рецепт
Мабуть, кожна українська родина має свій сімейний рецепт борщу. Неможливо уявити смачний обід без цієї національної страви.
Спробуйте приготувати український борщ за цим рецептом — і він обов'язково стане вашим улюбленим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Справжній український борщ, який захочеться готувати знову і знову.
Інгредієнти
свинина, яловичина - до 1 кг
морква - 1 шт
картопля - 2-3 шт
квасоля - 1 склянка
селера і корінь петрушки - за смаком
буряк - 1-2 шт
червоний солодкий перець - 1 шт
часник - 2-3 зубчика
цибуля - 1 шт
білокачанна капуста - 0,5 головки
паста томатна - 2-3 ст. ложки
сіль, чорний перець, зелень, лавровий лист, гострий перець, кріп, петрушка, зелень - за смаком
сметана - 1 ст. ложка
Як приготувати справжній український борщ — покрокова інструкція:
- Для початку візьміть каструлю на 5-6 л і залийте холодну воду (трішки понад половину). Поставте на вогонь. Поки вода гріється, добре промийте м'ясо. Наріжте його на достатньо великі шматки. Якщо це ребра, то розділіть по одному і нарубайте на шматки 5-6 см завдовжки. Покладіть у воду, доведіть до кипіння, зніміть пінку, що утворилася.
- Кинути у воду лавровий лист, селеру і корінь петрушки, посолити і поперчити. Міцний бульйон варити приблизно 1 годину. М'ясо повинно легко відділятися від кісток. Коли бульйон буде готовий, витягнути корінь петрушки, селеру і лавровий лист. Додати квасолю, яку попередньо вимочили у воді. Дочекатися кипіння, зменшити вогонь і варити приблизно 20 хвилин. Квасоля повинна бути не повністю готовою.
- В бульйон додати нарізану кружочками моркву і цибулю. Розчавити часник і також додати. Дрібно нарізати гострий перець. Варити ще 15 хвилин.
- Почистити буряк. Можна його попередньо злегка підсмажити на салі або вершковому маслі. Можна буряк натерти на тертку чи нарізати невеликою соломкою. Варити 10 хвилин. Після цього додати нарізану кубиками картоплю.
- Через 15 хвилин картопля вже звариться, тепер настав час додавати томатну пасту, яка додасть борщу кислинку. Нарізати дрібно білокачанну капусту і теж кинути у борщ. Варити ще 5 хвилин.
- Борщ наприкінці ще раз посоліть, поперчіть, додайте зелені. Вимкніть плиту і дайте настоятися. Що довше, то краще. Подавати зі столовою ложкою сметани. Найкраще — домашньої.