Контракти.ua

1524  —  23.06
Кабачки, запечені з сиром: рецепт легкої та корисної страви
Кабачки, запечені з сиром: рецепт легкої та корисної страви

Кабачки, запечені з сиром у духовці, готуються без олії та майонезу, страва виходить легкою, поживною й корисною.

Сирно-сметанна суміш викладається на кожен кабачок, просочує його під час запікання, доповнюючи смак овоча. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Складники

  • кабачки – 2 шт.;
  • сир твердий – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сметана 15% – 3 ст. л;
  • кріп – 4 гілочки;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Приготування

Кабачки помийте, обсушіть. Наріжте кружальцями 5-7 мм.

Сир натріть на дрібній тертці. Кріп дрібно наріжте.

Сметану з'єднайте з кропом і пропущеним через прес часником. Додайте сир, перець, сіль. Все добре перемішайте.

Форму для випікання вистеліть пергаментним папером і викладіть на неї кружальця кабачків.

На кожен кабачок викладіть сирно-сметанну суміш.

Випікайте в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин.

Поради

Сметану використовуйте будь-якої жирності.

Статьи по теме
Хрусткі кабачки у пивному клярі: рецепт смачної закуски до обіду
Хрусткі кабачки у пивному клярі: рецепт смачної закуски до обіду

Кабачки - один з найпоширеніших та корисних овочів. З нього можна приготувати безліч страв, від салатів до локшини і навіть овочевих фрикадельок. Один з найпростіших варіантів, який зекономить час та зусилля є приготування кабачків в клярі, що надає страві незабутнього смаку.
06.06 — 926

Поставлять урожай під загрозу: три помилки, які гублять кабачки ще до зав'язі плодів
Поставлять урожай під загрозу: три помилки, які гублять кабачки ще до зав'язі плодів

Ці помилки роблять не лише початківці, але й досвідчені городники. Як збільшити урожай кабачків?
26.05 — 252

Якщо кабачки переросли, готуємо з них смачні оладки за 15 хвилин
Якщо кабачки переросли, готуємо з них смачні оладки за 15 хвилин

Рецепт пишних смачних оладок із перерослих кабачків.
04.09.23 — 795