Контракти.ua

663  —  16.06
Рецепт паштету з курячого філе
Рецепт паштету з курячого філе

Ніжний домашній паштет із курячого філе чудово замінить ковбасу або будь-які куповані паштети. Його можна подати не тільки зі свіжим хлібом, а також із млинцями.

Головним інгредієнтом страви є куряча грудка, додайте трохи овочів, а для аромату – приправи. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

куряче філе - 500 г

морква - 100 г

цибуля ріпчаста - 100 г

молоко 3,2% - 200 мл

вершкове масло - 60 г

олія - 30 мл

паприка мелена солодка - 0,5 ч. л.

мускатний горіх мелений - 0,5 ч. л.

часник сушений - 0,5 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Моркву та цибулю почистіть. Моркву натріть на середній тертці, а цибулю наріжте півкільцями.
  2. Куряче філе промийте і наріжте невеликими шматочками.
  3. На сковороді з олією обсмажте моркву та цибулю до м'якості.
  4. Викладіть куряче філе та обсмажте ще п'ять хвилин. Додайте паприку, горіх мускатний, часник, перець і сіль. Влийте молоко і протушкуйте на середньому вогні десять хвилин (рідина повинна наполовину випаруватися). Дайте трохи охолонути.
  5. Викладіть масу в чашу блендера, додайте вершкове масло і перебийте до однорідної ніжної консистенції. Перекладіть у скляний контейнер та відправте в холодильник.

Поради:

  • Курячий паштет може зберігатися у холодильнику до чотирьох днів.