663 — 16.06
Рецепт паштету з курячого філе
Ніжний домашній паштет із курячого філе чудово замінить ковбасу або будь-які куповані паштети. Його можна подати не тільки зі свіжим хлібом, а також із млинцями.
Головним інгредієнтом страви є куряча грудка, додайте трохи овочів, а для аромату – приправи. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
куряче філе - 500 г
морква - 100 г
цибуля ріпчаста - 100 г
молоко 3,2% - 200 мл
вершкове масло - 60 г
олія - 30 мл
паприка мелена солодка - 0,5 ч. л.
мускатний горіх мелений - 0,5 ч. л.
часник сушений - 0,5 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
- Моркву та цибулю почистіть. Моркву натріть на середній тертці, а цибулю наріжте півкільцями.
- Куряче філе промийте і наріжте невеликими шматочками.
- На сковороді з олією обсмажте моркву та цибулю до м'якості.
- Викладіть куряче філе та обсмажте ще п'ять хвилин. Додайте паприку, горіх мускатний, часник, перець і сіль. Влийте молоко і протушкуйте на середньому вогні десять хвилин (рідина повинна наполовину випаруватися). Дайте трохи охолонути.
- Викладіть масу в чашу блендера, додайте вершкове масло і перебийте до однорідної ніжної консистенції. Перекладіть у скляний контейнер та відправте в холодильник.
Поради:
- Курячий паштет може зберігатися у холодильнику до чотирьох днів.