Цю смачну випічку з малиновим джемом можна назвати одночасно мафіном, тарталеткою та печивом - проте все ж таки, вона ближче до другого. Річ у тім, що для випікання зазвичай використовують формочки для мафінів, а от тісто роблять на вершковому маслі, що притаманне печиву. Проте цю випічку завжди можна приготувати як звичайне печиво, без формочок, зробивши пласт тіста товстим.
Про те, як готувати печиво з малиновим джемом за шведським рецептом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler). Про це повідомляють Контракти.UA.
Для приготування цього печива потрібні такі інгредієнти:
Заздалегідь дістаньте масло з холодильника або ж злегка підігрійте в мікрохвильовці - воно має бути кімнатної температури для полегшення замішування тіста.
Поставте розігріватися духовку до 200 градусів, в цей час приготуйте тісто. Для цього з'єднайте у великій мисці вершкове масло з цукром, ретельно перемішав інгредієнти.
В окремій мисці змішайте борошно з картопляним крохмалем, ванільним порошком і розпушувачем. Після цього додайте борошняну суміш до масла з цукром і перемішайте до однорідності тіста.
Після цього можна готувати декількома методами: або розкачати пласт тіста завтовшки 2,5-3 см для більш плаского печива, або розділити тісто на однакові за розміром кульки для майбутніх тарталеток.
В першому випадку виріжте з тіста однакове за розміром печиво та перекладіть на деко, встелене пергаментом. В другому - покладіть кульки в паперові стаканчики для мафінів.
Зробіть в майбутньому печиві заглиблення та заповніть його джемом на 3/4. Випікайте печиво 10-12 хвилин у середній частині духовки. Воно має бути ледь-ледь золотистого кольору, залишаючись блідим - інакше тісто перепечеться і буде твердим.
Дістаньте печиво, зачекайте, доки воно охолоне та присипте пудрою або ж прикрасьте ягодами малини.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати чизкейк "Пташине молоко".
Читайте також, як готувати пломбір як з магазину.