Цей смачний кекс з сухофруктами схожий за смаком на різдвяний штолен, проте готувати його значно легше. Хоча таку випічку можна зробити до святкового дня, її простота дозволяє готувати кекс за цим рецептом хоч кожного дня.
Про те, як приготувати кекс з сухофруктами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Ваніль і Шоколад". Про це повідомляють Контракти.UA.
Для того, щоб спекти таку смачну випічку, потрібні такі інгредієнти:
А також силіконова форма для кексу розміром 10х23 см.
Покладіть в каструлю масло, апельсинову та лимонну цедру, і доведіть суміш до кипіння на невеликому вогню. Родзинки для начинки витримайте в гарячій кип'яченій воді.
Після цього остудіть масу. В окремій мисці збийте яйця з цукром до пухкої маси, додайте масло з цедрою, розпушувач, ваніль і сіль.
Ретельно вимішайте суміш міксером до однорідної консистенції. Додайте борошно та замісіть тісто за допомогою силіконової лопатки.
Подрібніть волоські горіхи, курагу і чорнослив, та додайте до тіста разом з цукатами і родзинками. Складники для начинки можна обрати на свій смак, однак їхня вага в сумі має становити 300 г.
Перемішайте інгредієнти та викладіть тісто з начинкою у силіконову форму. Щоб запобігти тріщинкам у випічці, накрийте форму фольгою - яка знімається за 15 хвилин до закінчення випікання.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте кекс 1 годину. За бажанням, притрусіть готовий охолоджену випічку цукровою пудрою.
Нещодавно ми писали про те, як готувати сирні булочки з маком.
Читайте також, як готувати лимонне печиво.