Контракти.ua

603  —  09.06
Рецепт шарлотки з полуницею
Рецепт шарлотки з полуницею

Шарлотка — це класичний пиріг, який найчастіше готують з яблуками, але не менш смачною вона виходить зі свіжою полуницею.

Щоб десерт вийшов ніжним, обов'язково добре збийте яйця з цукром. Пишне тісто, соковита ягода, яка просочить бісквіт своїм ароматним соком, просто тануть у роті. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Полуниця - 200 г

Борошно - 150 г

Цукор - 150 г

Яйця - 3 шт.

Розпушувач - 0,5 ч. л.

сіль

цукрова пудра

  1. Полуницю вимийте під проточною водою, обсушіть і наріжте на половинки.
  2. Збийте міксером яйця із цукром у пишну піну. Додайте частинами просіяне борошно з розпушувачем і обережно перемішайте лопаткою в одному напрямку. Вилийте половину тіста у форму, зверху розкладіть половинки полуниці і залийте тістом.
  3. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 25-30 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою. Акуратно викладіть шарлотку на решітку. Дайте трохи охолонути, перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Поради:

тісто за бажанням можна додати одну чайну ложку ванільного цукру.