686 — 02.06
Полуничний тірамісу: покроковий рецепт та секрети приготування
Як приготувати тирамісу з полуницею - швидко та дуже смачно
Тирамісу є тим смачним десертом, який неможливо зіпсувати, але зробити ще кращим за допомогою різноманітних інгредієнтів, запросто. В сезон полуниці обов'язково потрібно спробувати полуничне тирамісу — ніжне, легке та незвичайно смачне. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Ділимося рецептом приготування полуничного тирамісу від Лілії Цвіт.
Інгредієнти для приготування полуничного тирамісу:
- Полуниця - 250 г плюс 150 г для декорування
- Сир маскарпоне 200 г.
- Цукрова пудра - 70 г.
- Вершки 33% - 200 мл
- Печиво савоярді - 150 г
Готуємо полуничне тирамісу
- Вимиту полуницю обсушити. Перебити блендером із 20 г цукрової пудри. Повинна вийти однорідна рідка маса.
- Приготувати крем — вершки збити міксером на низьких обертах до загущення з 50 г цукрової пудри. Додати маскарпоне й знову збити до однорідності. Перекласти крем в одноразовий кондитерський пакет.
- Печиво савоярді нарізати на три частини, кожний шматочок занурити в полуничну суміш на декілька секунд і порційно розкласти по склянках або креманках. Можна полити полуничним просоченням.
- 150 г полуниці нарізати слайсами, викласти їх зверху савоярді по колу.
- Відріжте край кондитерського пакета і викладіть крем, щоб він повністю покрив шар із полуницею.
- Повторити шар із полуничним просоченням, викладіть крем, який буде останнім шаром. Прикрасьте полуницею і поставте в холодильник на 2-3 години для просочення.