Контракти.ua

232  —  24.05
Стегно індички, запечене в духовці: рецепт смачної гарячої страви
Стегно індички, запечене в духовці: рецепт смачної гарячої страви

Приготуйте соковиту, апетитну страву без особливих зусиль і клопоту, замаринувавши м'ясо на ніч, а потім запікайте в духовці. Розріжте на порційні шматки і подавайте з будь-яким гарніром або овочами.

В основі страви – просякнуте маринадом стегно індички, який надасть йому неповторного смаку. Вона підійде як на святковий стіл, так і на обід у родинному колі. Пише ТСН. 

Інгредієнти

стегно індички - 1 кг

часник - 5 зубчиків

соєвий соус - 3 ст. л.

сухий часник - 1 ст. л.

паприка мелена солодка - 1 ч. л.

Гірчиця - 1 ч. л.

Олія - 3 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Стегна індички вимийте та просушіть паперовим рушником. Трохи відокремте шкіру від м'яса, але не знімайте її.
  2. У мисці з'єднайте соєвий соус, сухий часник, паприку, гірчицю, олію, перець і сіль. Перемішайте.
  3. Часник очистіть та наріжте пластинами.
  4. У м'ясі зробіть надрізи, нашпигуйте його пластинами часнику і добре натріть маринадом. Відправте в ємність, накрийте плівкою і покладіть маринуватися в холодильник на 8-12 годин.
  5. Викладіть у форму для запікання, накрийте фольгою. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів на одну годину, потім приберіть фольгу, полийте стегно індички, соком, що виділився, і запікайте ще 20 хвилин до золотистої скоринки.

Поради:

  • Щоб перевірити готовність, проткніть стегно в товстій його частині. Якщо сік прозорий, то м'ясо готове.