Контракти.ua

356  —  24.05
Тушковані курячі шийки з цибулею: оригінальний рецепт
Тушковані курячі шийки з цибулею: оригінальний рецепт

Курячі шиї - це частина птиці, з якої мало хто готує, але завдяки маринаду і цибулі вони виходять ніжними і м'якими. Курячі шийки замаринуйте, цибулю обсмажте. Все з'єднайте, додайте сметану і протушкуйте.

Подавайте як самостійну страву, так і з улюбленим гарніром. Пише ТСН. 

Інгредієнти

курячі шиї - 1 кг

сметана - 2 ст. л.

цибуля ріпчаста - 4 шт.

часник - 3 зубчики

паприка мелена солодка - 1 ч. л.

соєвий соус - 3 ст. л.

лимонний сік - 1 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Курячі шиї вимийте та обсушіть паперовим рушником.
  2. Часник очистіть та пропустіть через прес.
  3. У мисці з'єднайте часник, паприку, соєвий соус, лимонний сік, одну столову ложку олії, перець і сіль. Перемішайте. Замаринуйте курячі шийки у цьому маринаді на 3 години.
  4. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Обсмажте на невеликій кількості олії до м'якості.
  5. На розігріту сковороду налийте трохи олії, викладіть курячі шийки і обсмажте до золотистої скоринки. Викладіть до них цибулю, додайте сметану. Перемішайте і протушкуйте 15-20 хвилин на повільному вогні.

Поради:

  • Курячі шиї бажано залишити маринуватися на ніч.