356 — 24.05
Тушковані курячі шийки з цибулею: оригінальний рецепт
Курячі шиї - це частина птиці, з якої мало хто готує, але завдяки маринаду і цибулі вони виходять ніжними і м'якими. Курячі шийки замаринуйте, цибулю обсмажте. Все з'єднайте, додайте сметану і протушкуйте.
Подавайте як самостійну страву, так і з улюбленим гарніром. Пише ТСН.
Інгредієнти
курячі шиї - 1 кг
сметана - 2 ст. л.
цибуля ріпчаста - 4 шт.
часник - 3 зубчики
паприка мелена солодка - 1 ч. л.
соєвий соус - 3 ст. л.
лимонний сік - 1 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
олія
- Курячі шиї вимийте та обсушіть паперовим рушником.
- Часник очистіть та пропустіть через прес.
- У мисці з'єднайте часник, паприку, соєвий соус, лимонний сік, одну столову ложку олії, перець і сіль. Перемішайте. Замаринуйте курячі шийки у цьому маринаді на 3 години.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Обсмажте на невеликій кількості олії до м'якості.
- На розігріту сковороду налийте трохи олії, викладіть курячі шийки і обсмажте до золотистої скоринки. Викладіть до них цибулю, додайте сметану. Перемішайте і протушкуйте 15-20 хвилин на повільному вогні.
Поради:
- Курячі шиї бажано залишити маринуватися на ніч.