Цей пиріг з зеленню і моцарелою - ідеальний варіант, якщо ви втомилися від солодких десертів. До того ж це смачна ідея для перекусу.
Про те, як готувати несолодкий пиріг з сиром і зеленню, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "ТІАНА готувати просто".
Для того, щоб приготувати цей несолодкий і смачний пиріг, вам потрібні такі інгредієнти:
Почніть приготування з замішування тіста. Для цього розігрійте 50 г масла, аби воно стало рідким. Влийте в глибоку миску молоко і додайте розтоплене масло, сіль та цукор - і ретельно перемішайте інгредієнти.
Просійте борошно та додайте його та розпушувач до суміші в мисці. Перемішайте тісто до однорідності - спочатку за допомогою силіконової лопатки, а потім, коли воно стане менш липким - руками.
Сформуйте тісто та викладіть його у форму для випікання, застелену пергаментом.
Утрамбуйте тісто, трохи розтягуючи його - пласт має бути на всю поверхню формочки. Після цього зробіть в тісті невеликі виїмки для сиру за допомогою чарки або ложки.
Розтопіть ще 50 г масла в мисці. Помийте петрушку, заберіть зайву вологу рушником, обірвіть листочки, подрібніть їх і додайте до масла. Перемішайте суміш і рівномірно викладіть на тісто.
Натріть моцарелу на великій тертці та викладіть у зроблені в тісті виїмки.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 30 хвилин. Після цього дайте страві трохи охолонути - і можна їсти.