Контракти.ua

307  —  15.05
Картопляна піца: незвичайний рецепт
Картопляна піца: незвичайний рецепт

Щоб приготувати смачну картопляну піцу, вам знадобляться овочі та гарна сковорода, на якій страва не пригорить.

Основою для піци вам слугуватиме картопля, натерта на тертці, а начинкою – обсмажені гриби, бекон, цибуля, помідори і твердий сир. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 2 ст. л.

Яйце - 1 шт.

Бекон - 150 г

гриби печериці - 200 г

сир твердий - 80 г

помідори чері - 7 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

олія - 2 ст. л.

трави прованські

зелень

перець чорний мелений

сіль

  1. Гриби промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте на пластини.
  2. Цибулю очистьте та наріжте півкільцями.
  3. Твердий сир натріть на середній тертці.
  4. Помідори розріжте на половинки.
  5. На середньому вогні розігрійте сковороду, влийте одну столову ложку олії та викладіть бекон. Обсмажте, помішуючи, дві хвилини. Додайте до нього гриби й цибулю, посоліть і смажте на сильному вогні до випаровування рідини. Викладіть до миски.
  6. Картоплю почистьте, помийте, натріть на великій тертці. Додайте яйце, борошно, перець і сіль. Добре перемішайте.
  7. На сковороду налийте трохи олії та викладіть рівним шаром картопляне тісто. Смажте на невеликому вогні 7-10 хвилин, потім переверніть на інший бік. Викладіть зверху на картопляну основу підготовлену начинку, посипте прованськими травами, твердим сиром і помідорами. Накрийте кришкою та смажте ще кілька хвилин до розплавлення сиру. Посипте зеленню і подавайте до столу.

Поради:

  • Замість бекону можна використовувати будь-яку ковбасу.
  • Щоб корж не порвався, зніміть його на тарілку, а потім поверніть на сковороду.