414 — 15.05
Картопляна піца: незвичайний рецепт
Щоб приготувати смачну картопляну піцу, вам знадобляться овочі та гарна сковорода, на якій страва не пригорить.
Основою для піци вам слугуватиме картопля, натерта на тертці, а начинкою – обсмажені гриби, бекон, цибуля, помідори і твердий сир. Пише ТСН.
Інгредієнти
Борошно - 2 ст. л.
Яйце - 1 шт.
Бекон - 150 г
гриби печериці - 200 г
сир твердий - 80 г
помідори чері - 7 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
олія - 2 ст. л.
трави прованські
зелень
перець чорний мелений
сіль
- Гриби промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте на пластини.
- Цибулю очистьте та наріжте півкільцями.
- Твердий сир натріть на середній тертці.
- Помідори розріжте на половинки.
- На середньому вогні розігрійте сковороду, влийте одну столову ложку олії та викладіть бекон. Обсмажте, помішуючи, дві хвилини. Додайте до нього гриби й цибулю, посоліть і смажте на сильному вогні до випаровування рідини. Викладіть до миски.
- Картоплю почистьте, помийте, натріть на великій тертці. Додайте яйце, борошно, перець і сіль. Добре перемішайте.
- На сковороду налийте трохи олії та викладіть рівним шаром картопляне тісто. Смажте на невеликому вогні 7-10 хвилин, потім переверніть на інший бік. Викладіть зверху на картопляну основу підготовлену начинку, посипте прованськими травами, твердим сиром і помідорами. Накрийте кришкою та смажте ще кілька хвилин до розплавлення сиру. Посипте зеленню і подавайте до столу.
Поради:
- Замість бекону можна використовувати будь-яку ковбасу.
- Щоб корж не порвався, зніміть його на тарілку, а потім поверніть на сковороду.