314 — 14.05
Полуничний мус: швидкий сезонний рецепт
Коли починається сезон полуниці, ніщо не може стримати бажання приготувати з неї щось смачне, вишукане й одночасно не дуже складне.
Блог picantecooking поділився з підписниками рецептом полуничного десерту, який готується дуже легко та швидко. Пише ТСН.
Інгредієнти
Полуниця - 500 г
Цукор - 70 г
цедра одного апельсина
вершки 30% - 200 г
маскарпоне - 250 г
сік лимонний - 2 ст. л.
Полуниця - 200 г
мʼята для прикраси
- 500 г полуниці, цукор і цедру подрібнити, але не дуже сильно.
- Маскарпоне, вершки та сік лимона (все має бути охолодженим) збити до стійких піків.
- Нарізану полуницю змішати з 1/4 полуничного пюре.
- Решту пюре змішати з кремом.
- На низ викласти 200 г порізаної полуниці, зверху – мус і прикраси.
Поради:
- Кількість цукру можна збільшити, якщо любите солодке.
- До нарізаної полуниці можна додати 2 ст. л. улюбленого лікеру або рому.