Контракти.ua

236  —  10.05
Чебуреки із заварного тіста: простий рецепт
Чебуреки із заварного тіста: простий рецепт

Якщо ви любите випічку з м'ясом, то вам сподобаються домашні чебуреки, приготовані на заварному тісті. Воно утримує соковиту начинку, не рветься, а під час обсмажування здимається бульбашками.

Для приготування вам знадобляться окріп, борошно, фарш та спеції. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 400 г

вода (окріп) - 200 г

олія - 3 ст. л.

Сіль - 1 ч. л.

фарш свинячий - 400 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

вода - 100мл.

перець чорний мелений

сіль

зелень (петрушка, кінза)

олія

  1. У кип'ячену воду додайте сіль, перемішайте. Влийте її в просіяне борошно, додайте олію і замісіть тісто. Покладіть у харчову плівку та залиште на 30 хвилин за кімнатної температури. Тісто розділіть на 16 частин, скачайте в кульки та накрийте плівкою.
  2. Цибулю очистіть і помийте. Зелень промийте під проточною водою і дрібно наріжте.

Для начинки:

  1. М'ясо з цибулею перекрутіть у м'ясорубці. Додайте воду, зелень, перець та сіль. Перемішайте.
  2. На робочій поверхні, злегка присипаній борошном, розкатайте кожну кульку в тонкий коржик. Викладіть начинку та добре з'єднайте краї.
  3. Смажте чебуреки на розпеченій сковороді у великій кількості олії, на середньому вогні, з двох боків до золотистої скоринки. Викладайте готові чебуреки на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Поради:

  • М'ясо можна використовувати будь-яке.