322 — 10.05.24
Рецепт супу-пюре з цвітної капусти з вершками
Якщо вам набридли традиційні борщі й супи, то рецепт крем-супу з цвітної капусти вас неодмінно потішить. Він виходить корисним, запашним, з ніжним вершковим смаком.
Для його приготування знадобляться цвітна капуста, картопля, цибуля, морква, часник, вершки та блендер. Такий обід припаде до смаку як дорослим, так і дітям. Пише ТСН.
Інгредієнти
капуста цвітна - 500 г
картопля - 3 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
часник - 2 зубки
вершки - 200 мл
вода (окріп) - 1 л
масло вершкове - 50 г
кмин - 1/4 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
зелень
сухарики
- Цвітну капусту промийте під проточною водою і розберіть на невеликі суцвіття.
- Картоплю, цибулю, моркву, часник очистьте, помийте та наріжте дрібними кубиками.
- В сотейнику або каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло. Викладіть цибулю й часник та обсмажте до м'якості. Додайте цвітну капусту, картоплю, цибулю, моркву, кмин, чорний перець і сіль. Влийте гарячу воду. Доведіть до кипіння та варіть 15-20 хвилин до готовності.
- Перебийте овочі блендером в однорідне пюре. Каструлю з супом поставте на вогонь і прогрійте дві хвилини, не допускаючи закипання. Розлийте по тарілках, за бажанням додайте сухарики та посипте зеленню.
Поради:
- Вершки можна використовувати будь-якої жирності.
- Цвітну капусту можна замінити броколі.