Контракти.ua

295  —  04.05
Рецепт заварної лимонної паски
Рецепт заварної лимонної паски

Блогерка Оля Борачкова поділилася рецептом смачної лимонної паски.

Рецепт заварної лимонної паски. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Молоко - 250 мл

Борошно - 550 г

Цукор - 140 г

живі дріжджі - 40 г

яйця - 2 шт.

жовтки - 3 шт.

вершкове масло - 100 г

олія - 1 ст. л.

сіль дрібна

цедра 1 великого лимона

лимонний курд

родзинки - 100 г

білок - 50 г

цукор - 80 г

мигдальне борошно - 30 г

мигдальні пластівці

  1. До 125 г теплого молока (не вище 30 градусів) додати дріжджі та 1 ст. л цукру, вимішати, накрити та дати підійти (10-15 хв.).
  2. Закип‘ятити 125 г молока та залити ним 50 г борошна. Швидко перемішати та охолодити.
  3. Додати заварну масу до опари, вимішати і дати ще раз підійти (10-15 хв.).
  4. Яйця та жовтки збити з цукром до стійкої пишної маси.
  5. До опари додати яєчну суміш та 500 г борошна. Замісити тісто (до гладкого та елестичного стану!)
  6. Додати масло кімнатної температури (щоб було м‘яким!) та ложку олії і ще раз добре вимішати (у комбайні мішати загалом 30 хв)
  7. Накрити та дати підійти годину-півтори.
  8. Тісто, яке добряче підійшло (на відео видно), поділити на 5 порцій та додати родзинки, легенько обімнути та викласти у змащені маслом форми (в мене паперові, діаметром 8,5 см).
  9. Дати тісту ще раз добре підійти (30 хв.).

10. Приготувати франжипан: вимішати ложкою білок, цукор та борошно, та акуратно викласти (бажано кондитерським мішком) на пасочки, посипати мигдалем.

11. Випікати у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів, запхати пасочки, а потім зменшити до 160 градусів (режим верх-низ без конвекції).

12. Випікати приблизно 40 хвилин.

13. Охолодити, а потім начинити лимонним курдом.