295 — 04.05
Рецепт заварної лимонної паски
Блогерка Оля Борачкова поділилася рецептом смачної лимонної паски.
Рецепт заварної лимонної паски. Пише ТСН.
Інгредієнти
Молоко - 250 мл
Борошно - 550 г
Цукор - 140 г
живі дріжджі - 40 г
яйця - 2 шт.
жовтки - 3 шт.
вершкове масло - 100 г
олія - 1 ст. л.
сіль дрібна
цедра 1 великого лимона
лимонний курд
родзинки - 100 г
білок - 50 г
цукор - 80 г
мигдальне борошно - 30 г
мигдальні пластівці
- До 125 г теплого молока (не вище 30 градусів) додати дріжджі та 1 ст. л цукру, вимішати, накрити та дати підійти (10-15 хв.).
- Закип‘ятити 125 г молока та залити ним 50 г борошна. Швидко перемішати та охолодити.
- Додати заварну масу до опари, вимішати і дати ще раз підійти (10-15 хв.).
- Яйця та жовтки збити з цукром до стійкої пишної маси.
- До опари додати яєчну суміш та 500 г борошна. Замісити тісто (до гладкого та елестичного стану!)
- Додати масло кімнатної температури (щоб було м‘яким!) та ложку олії і ще раз добре вимішати (у комбайні мішати загалом 30 хв)
- Накрити та дати підійти годину-півтори.
- Тісто, яке добряче підійшло (на відео видно), поділити на 5 порцій та додати родзинки, легенько обімнути та викласти у змащені маслом форми (в мене паперові, діаметром 8,5 см).
- Дати тісту ще раз добре підійти (30 хв.).
10. Приготувати франжипан: вимішати ложкою білок, цукор та борошно, та акуратно викласти (бажано кондитерським мішком) на пасочки, посипати мигдалем.
11. Випікати у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів, запхати пасочки, а потім зменшити до 160 градусів (режим верх-низ без конвекції).
12. Випікати приблизно 40 хвилин.
13. Охолодити, а потім начинити лимонним курдом.