Найкращий рецепт паски від Дарії Цвєк.
Дарія Яківна Цвєк є легендарною постаттю в українській культурі. В радянські часи її називали "чарівницею кулінарії" та "художницею кулінарного жанру". Вона – авторка низки популярних книжок з рецептами, серед яких, напевно, найвідоміша – "Солодке печиво", яку перевидавали 9 разів. Ця книжка, доповнена рецептами пирогів з солоною начинкою та напоїв, побачила світ і під назвою "Домашнє печиво". Вона частенько казала про себе: "Я така господиня, що навіть з попелу щось спечу". Випічка у неї та справді чудова, повітряна, пишна. Пише ТСН.
Дарія Яківна жартувала, що може зробити страву навіть з попелу. Вона дуже поважала традиції, вважаючи, що саме традиція "в’яже родину, сім’ю, державу". Отож, замішуючи тісто, жінка дотримувалася певних традицій. У цей час ніхто не міг прийти до хати, бо тісто могло не вдатися. Перед замішуванням борошно зігрівалося біля печі, його двічі просівали. Господиня вдягала чисту сорочку, довго мила руки та місила тісто лише з молитвою.
Пропонуємо спробувати спекти паску за рецептом відомої кулінарки.
З одного кілограму борошна виходять 3 паски діаметром приблизно 18, 20 і 25 см. Борошна, наголошує кулінарка, має бути рівно 1 кг. Якщо буде більше, паска буде тугою, якщо ж менше, то вона опаде.