Контракти.ua

232  —  29.04
Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт
Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт

Щоб приготувати суп якомога швидше, горох потрібно замочити на ніч, а зварити наступного дня. Копчені свинячі ребра додадуть страві незрівнянного смаку та аромату.

До супу подайте хрусткі грінки із часниковим ароматом. Пише ТСН. 

Інгредієнти

горох сухий - 1 ст.

вода - 2-2,5 л

свинячі ребра копчені - 500 г

картопля - 3-4 шт.

морква - 1 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

перець чорний горошком

лавровий лист

сіль

олія

зелень (петрушка, кріп)

  1. Горох замочіть на ніч у холодній воді.
  2. Копчені ребра промийте і розріжте по міжреберних проміжках на шматочки. Покладіть у киплячу воду і варіть 30 хвилин, знімаючи піну. Витягніть ребра з бульйону, зніміть м'ясо і опустіть знову в бульйон. Додайте промитий горох і варіть ще 30 хвилин (до готовності гороху).
  3. Цибулю та моркву очистіть, промийте. Цибулю наріжте невеликими кубиками, а моркву соломкою. Обсмажте трохи на невеликій кількості олії.
  4. У бульйон із ребрами та горохом викладіть картоплю, нарізану невеликими кубиками, і варіть 10-12 хвилин, потім обсмажені овочі. Посоліть, додайте лавровий лист і перець горошком. Під час подавання суп посипте зеленню.

Поради:

  • Суп варіть до готовності гороху.
  • Горох варіть до того стану, коли горошину можна роздавити пальцями.