Контракти.ua

389  —  28.04
Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт
Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт

Приготуйте булгур із грибами як самостійну страву або як гарнір до м'яса чи риби. Страва дуже корисна, проста в приготуванні, не розварюється до кашоподібного стану, а зберігає свою форму.

Обсмажте моркву, болгарський перець, гриби та цибулю. Додайте до овочів крупу, залийте водою з томатною пастою і протушкуйте до готовності. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Булгур - 230 г

Вода - 500 мл

паста томатна - 1 ст. л.

Печериці - 300 г

перець болгарський - 1 шт.

морква - 1 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

часник - 2 зубки

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Булгур промийте під проточною водою.
  2. Овочі помийте і почистьте. Болгарський перець після видалення з нього насіння, моркву й цибулю наріжте на дрібні кубики, а гриби – на середні пластини.
  3. У сковороді на невеликій кількості олії обсмажте до м'якості цибулю з морквою, додайте болгарський перець, вичавлений через прес часник і гриби.
  4. Обсмажте все до випаровування рідини. Влийте гарячу воду, всипте булгур, додайте томатну пасту, поперчіть, посоліть і перемішайте.
  5. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин до повного випаровування рідини.
  6. Зніміть з вогню та залиште під кришкою на 15 хвилин.
  7. За бажанням додайте куркуму.