488 — 28.04
Рецепт зеленого борщу зі щавлем
Зелений борщ – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні. Навесні, коли так хочеться свіжої зелені, борщ зі щавлем буде особливо доречним.
Основним інгредієнтом страви є свіжий щавель. Також до складу зеленого борщу входять свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень. Пише ТСН.
Інгредієнти
ребра свинячі - 500 г
картопля - 3 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
щавель свіжий - 150 г
яйце - 4 шт.
вода - 2,5 л
олія - 2 ст. л.
сіль
зелень (кріп, петрушка)
Приготування:
- Свинячі ребра помийте та наріжте на шматки. Викладіть до каструлі, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Знімайте пінку, яка утворюватиметься.
- Варіть м'ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаньте його з бульйону, відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Бульйон процідіть і викладіть до нього м'ясо.
- Картоплю, моркву й цибулю почистьте. Картоплю з цибулею наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на середній тертці.
- Яйця відваріть у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолодіть, очистьте та наріжте кубиками.
- До киплячого бульйону викладіть картоплю і варіть 10 хвилин.
- На сковороді з олією обсмажте цибулю й моркву до м'якості.
- Щавель, кріп і петрушку добре промийте під проточною водою та дрібно наріжте.
- До бульйону з картоплею викладіть обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, посоліть, доведіть до кипіння і проваріть одну хвилину. Дайте готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.
Поради:
- Подавайте зелений борщ зі сметаною.